путін може готувати новий наступ на Харків — ЗМІ

event 14:16 Вівторок 26 Березня 2024 ПОДІЇ

Політична еліта кремля не виключає, що диктатор володимир путін спробує захопити Харків та поступово закінчити так звану “СВО”, або ж він готовий “іти до переможного – хоч до Києва”.

Про це з посиланням на співрозмовників, близьких до влади у Кремлі, повідомляє видання Meduza.

Одне з джерел, зазначених у публікації, вважає, що після контрнаступу Збройних Сил України, володимир путін відчув слабкість сусідньої країни і готовий рухатися вперед, включаючи можливий наступ на Київ. Інше джерело, близьке до адміністрації президента рф, вважає, що російське керівництво ставить перед собою більш “реалістичні” цілі, зокрема, захоплення Харкова та інших ключових пунктів перед припиненням війни.

У своїх виступах путін вже зазначав необхідність створення “санітарної зони” навколо Бєлгородської області, прилеглої до Харківської області України, яка перебуває під постійним обстрілом. Водночас, високопоставлені російські чиновники вважають, що захоплення Харкова є можливим, але подальший наступ вглиб України може бути складним завданням.

Читайте також: “Служать по кабінетах”: нардеп назвав, скільки мобілізованих ні разу не були на фронті

Зазначається, що наразі не має достатньої інформації про конкретні плани щодо масштабного наступу на Харків. Однак джерела погоджуються, що цей сценарій є досить ймовірним і може вимагати додаткових заходів мобілізації. Також зауважується, що попри спроби, армія РФ досі не змогла захопити Харків, проте продовжує регулярні обстріли.

Варто відзначити, що зі звільненням частини території Харківської області восени 2022 року під час контрнаступу українських сил військових дій, регіон став ареною натиску з боку російських військ. Подальша ситуація залишається нестабільною, з ознаками поглиблення конфлікту та загострення ситуації в регіоні.

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward