“Пустіть більше громадського транспорту”: жителі Квасилова не можуть доїхати до Рівного

event 13:21 Четвер 06 Травня 2021 РІВНЕ

Жителі Квасилова знову мають проблему доїзду до Рівного. Саме в обласному центрі працює чимало місцевих. А от дістатися вранці до міста – проблема.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Допис-скаргу зі світлиною надіслала у спільноту Типове Рівне одна з жительок селища. Подаємо текст без змін: 

Коментар: Ранок 8:30…Не дуже радісний вираз обличчя людини, яка простояла в черзі 30хв в смт Квасилів щоб сісти на маршрутку. І не забите село, щоб доїхати транспорту не було як правда? Зробили обмеження, пустіть більше транспорту, тож не то щоб людей не було, а порахувати 3 посадки маршрути це більше 60 людей на 30-40хв!

Ідучи до зупинки проїхала повз маршрутка вже з повною посадкою, я в черзі була 24, це означає що в наступну я не влізаю. Наступна маршрутка їхала 15хв, загрузилась і поїхала, ми далі стоїмо 15хв і нарешті О Диво ти сідаєш і їдеш!

Шановні квасилівчани, стою собі і думаю, писати не писати цей пост, проте думаю дуже легко керувати тими хто мовчить!

Дай Боже в мене коли буде автомобіль і це стояння в черзі буду згадувати як страшний сон, проте не байдуже оця ситуація мені, взагалом, тому що продовжуватись це може довго і далі люди стоятимуть і тихо собі зітхатимуть.

Як розповів в.о. начальника управління транспорту Рівного Дмитро Царук, хоч Квасилів і входить до Рівненської міської територіальної громади, втім організувати проїзд сюди місто не може:

Коментар: Міський транспорт в Квасилів з Рівного поки не їздить. Справа в тому, що за діючою законодавчою базою, ми поки не можемо організовувати рух транспорту за межі міста й залучати до цього транспорт. Ті маршрутки, які їздять, роблять це за результатами конкурсу, яке проводило обласне управління. Ми до них зверталися, аби врегулювати це питання, наприклад, взимку, і тоді проблему частково вдалося вирішити. Але це їхня компетенція.

У той же час начальник обласного управління інфраструктури Федір Мисюра каже, що зараз на маршруті “Рівне – Квасилів” курсує саме стільки транспорту, скільки передбачено:

Коментар: Так, справді, зараз діють обмеження по сидячим місцям, тому й утворюються черги. Насправді увесь транспорт за цим маршрутом їздить згідно з графіком, машини не знімали. І за розрахунками саме такої кількості повинно вистачати.

Що ж до додаткових машин на маршруті взимку, то їх поява, каже Федір Мисюра, була пов’язана саме із морозами:

Коментар: Справа в тім, що додаткові машини – це збиток для перевізників. Адже люди є лише вранці та ввечері, а водії не хочуть виходити на роботу лише на кілька годин. Взимку, коли було дуже холодно, підприємці пішли нам на зустріч і таки випускали додаткові машини. З ситуацією, яка склалася зараз, потрібно окремо розбиратися.

Джерело: сайт ITV

Читайте також: “Укрпошта” втричі збільшила ліміт видачі готівки

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward