“Пневмонія чи лише втрата нюху”: чому COVID-19 протікає у всіх по-різному

event 09:41 Понеділок 21 Вересня 2020 ПОДІЇ

Інфекціоністка Світлана Куніцина пояснила, чому COVID-19 може протікати у всіх по-різному.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Перебіг коронавірусу у кожної людини може бути різним, оскільки люди по-різному переносять різні захворювання. У одних COVID-19 супроводжується пневмонією, у інших – з явних симптомів може бути тільки нежить.

Лікарка-інфекціоністка вищої категорії Світлана Куніцина розповіла, що захворівши на коронавірус одні також можуть мати високу температуру, в інших вона може ледь досягати 37 градусів.

Коментар: Це можна пояснити тим, що люди взагалі по-різному переносять одне і те ж захворювання. Одна людина, наприклад, із запаленням легенів опиняється на лікарняному ліжку, інша – лікується “на ногах”, просто ковтаючи пігулки. У одного апендицит закінчується легкою катаральною формою – прибрали і через три дні він здоровий, а в іншого – це гангренозна форма з серйозним втручанням“, – пояснила лікарка.

За її словами, в Україну прийшов не найгірший і агресивний вірус, який має легкий перебіг для пацієнтів. Куніцина також підкреслила, що перебіг хвороби залежить від загального стану організму людини, включаючи її хронічні захворювання. У молодих людей, які страждають на діабет, ревматизм або сильні ендокринні захворювання, теж будуть важкі наслідки після зараження коронавірусною інфекцією.

Вона додала, що велике значення має стан кровоносних судин – люди, у яких з ними проблеми, частіше схильні до важких форм перебігу COVID-19. За її словами, організм літніх людей часто слабшає настільки, що його імунна система не здатна чинити опір так, як у молодих людей. Саме тому ця категорія людей відноситься до так званої “зони ризику”.

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Названо області України які не готові послабити карантин: список

Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward