“Остерігайтесь”: лікарі назвали чотири найнебезпечніших предмети в супермаркеті

event 11:58 Середа 08 Квітня 2020 ПОДІЇ

Лікарі та науковці звертають увагу, що під час візитів до супермаркетів слід бути максимально обережними, адже є низка поверхонь, які активно накопичують бактерії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

З досліджень стало відомо про 4 предмети, яких краще уникати або мінімізувати контакти з ними у супермаркеті.

Візки та кошики. За їхні ручки щодня береться величезна кількість людей, близько 50% таких ручок уражені бактеріями, які здатні викликати інфекції шлунково-кишкового тракту, сечового міхура, легенів. Тому перед використанням їх рекомендується протирати дезінфікуючими серветками.

Дверцята, ручки холодильників та морозильних камер. Тільки на одній ручці холодильника у супермаркеті можуть мешкати понад 33 тисячі бактерій і мікробів. Протріть їх серветкою, перш ніж відчиняти дверцята.

Сумки для покупок. Більшість людей сьогодні відмовилися від одноразових пакетів, віддаючи перевагу використанню тканинних сумок. В ідеалі такі сумки потрібно прати в мильному розчині після кожного відвідування супермаркету, особливо, якщо в ній були принесені продукти, які можуть швидко псуватися.

Упаковки заморожених продуктів. Важливо щоразу пересвідчуватися, що вони герметично упаковані і не протікають, інакше потрапляння хвороботворних мікроорганізмів не уникнути.

Бережіть себе та будьте пильними під час наступного походу до супермаркету. 

Джерело: сайт ChangeUA

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому вони продовжують закликати не носити маски

Теги:
Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward