Науковці пояснили, чому деякі люди постійно хочуть їсти та не можуть схуднути

event 08:10 П’ятниця 16 Квітня 2021 Здоров'я

Відчуття постійного голоду, якщо, звичайно, воно не пов’язане з недоїданням, може пояснюватися різким падінням рівня цукру в крові незабаром після прийому їжі. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Якщо це відбувається, така людина на хвилі голодних спазмів відчуває потребу з’їсти ще, тому вона споживає сотні зайвих калорій щодня. До такого висновку прийшли британські вчені. 

Дослідники з Королівського коледжу Лондона зібрали інформацію за показниками рівня цукру в крові й іншими даними від більш ніж 1 000 осіб, які проходили через стандартні сніданки та інші прийоми їжі.

Було встановлено, що зниження рівня цукру в крові після отримання їжі пояснює, чому деякі люди не можуть схуднути, хоча навіть дотримуються дієти з обмеженням калорій. Ті пацієнти, яки мали значне падіння рівня цукру в крові були на 9% більше голодними й чекали на 30 хвилин менше, в порівнянні з іншими учасниками спостережень, перед тим, як знову поїсти.

Автори дослідження вважають, що глибше розуміння метаболізму людини вкрай важливо при плануванні дієти й в управлінні власним здоров’ям. Отже, людям потрібно вживати харчові продукти, які не будуть приводити до різких стрибків і різких падінь цукру в крові. Тому людям, які не можуть схуднути навіть додержуючись суворої дієти та фізичних вправ, науковці радять звернутися до дієтолога. Він допоможе підібрати оптимальне харчування для зниження ваги.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Уряд офіційно скасував необхідність дозволів на пересування агротехніки

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward