Медики розповіли від якого алкоголю настає найсильніше похмілля

event 09:52 Понеділок 28 Грудня 2020 ПОДІЇ

Вчені визначили, від якого алкогольного напою найсильніше похмілля: це знання особливо стане в пригоді після зустрічі Нового року і наступних канікул.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Ціла група вчених, не шкодуючи себе, вивчають наслідки пиятики і способи уникнути неприємних відчуттів. Поки їм вдалося ціною неймовірних зусиль встановити залежність похмілля від кольору випитого напередодні.

Як з’ясувалося, чим сильніше забарвлений напій, тим сильніше відреагує на нього організм через кілька годин після вживання.

Вся справа в тому, що різні домішки, завдяки яким алкоголь набуває кольору і смаку, є токсинами. Вони отруюють організм.

Відповідно, чим більше виражено забарвлений напій в келиху, тим яскравіше ви це відчуєте згодом. Дослідники навіть склали таблицю алкоголю за ступенем прояву похмілля.

Найбільш похмільним вони назвали віскі, потім, у напрямку убування, розташовуються: темний ром, бурбон, червоне вино, бренді.

Окремим рядком стоять різні коктейлі, в яких взагалі намішано стільки всього, що  голова йде обертом. Від них не тільки на ранок буде боляче, але ще і соромно, тому що половину подвигів потім розкажуть більш тверезі очевидці.

Не варто зловживати і пивом, яке начебто вважається слабоалкогольним, а значить є небезпечним напоєм. Річ у тім, що випити його можна набагато більше, ніж міцного алкоголю. А це призводить до зневоднення організму. У тому числі і мозку, який реагує на це своїм невдоволенням, виявленим болем зовнішньої оболонки, тобто головним болем.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Стало відомо, скільки вітчизняного м’яса споживають українці

Останні новини
26.07.2024, П’ятниця
25.07.2024, Четвер
24.07.2024, Середа
23.07.2024, Вівторок
22.07.2024, Понеділок
21.07.2024, Неділя
20.07.2024, Субота
19.07.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward