КНДР випробувала новий підводний безпілотник, який здатен нести ядерну зброю

event 10:09 П’ятниця 24 Березня 2023 ПОДІЇ
kndr

24 березня Північна Корея випробувала новий безпілотник для підводної атаки, здатний нести ядерну зброю, це сталося унаслідок спільних військових навчань Південної Кореї та США.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Про це інформує Reuters.

Повідомляється, що під час випробувань новий північнокорейський БПЛА Haeil – цунамі, курсував під водою на глибині від 80 до 150 метрів понад 59 годин і підірвав неядерний боєзаряд у водах біля східного узбережжя.

“Цей ядерний підводний ударний безпілотник може бути розгорнутий на будь-якому узбережжі та в порту або доставлятися надводним кораблем для роботи”, – повідомило інформаційне агентство КНДР, додавши, що Кім Чен Ин спостерігав за випробуванням.

Аналітики заявляють, що Пхеньян демонструє Вашингтону і Сеулу все більш різноманітні ядерні загрози. Хоча останні скептично ставляться до того, чи готовий підводний апарат до розгортання.

Старший науковий співробітник американського Фонду Карнегі за міжнародний мир імені Карнегі Анкіт Панда сказав, що Північна Корея планує дати “сигнал Сполученим Штатам Америки та Південній Кореї, що у війні потенційні вектори доставлення ядерної зброї, про які союзникам доведеться турбуватися і націлюватися, будуть величезними. Були силоси, вагони, підводні човни та автомобільні мобільні ракетні установки. І зараз вони додають цю підводну торпеду в мікс”.

Читайте також — РФ залучає до війни з Україною найманців з Білорусі та Анголи

Анонімний американський чиновник заявив, що немає жодних ознак ядерного випробування. Адже вдосконалення таких боєголовок, швидше за все, буде ключовою метою, якщо Північна Корея відновить їх. Операційна концепція нової зброї схожа на російські ядерні торпеди “Посейдон”.

У п’ятницю президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що зробить все можливе, щоб Північна Корея заплатила за свої “безрозсудні провокації”.

Останні новини
08.05.2024, Середа
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward