Хорватія посилила вимоги для в’їзду українців

event 05:20 Четвер 14 Січня 2021 ПОДІЇ

Штаб цивільного захисту Хорватії посилив вимоги для в’їзду іноземців, зокрема і українців, з країн, де поширюється новий заразніший штам коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомили в посольстві України в Хорваті.

Нові правила в’їзду запрацюють з 14 січня і діятимуть до 31 січня 2021 року.

Список країн, де поширюється новий штам коронавірусу і при в’їзді звідки діятимуть нові обмеження, має опублікувати Інститут охорони здоров’я Хорватії.

Які тепер правила

Особи, зокрема і українці, які прибувають до Хорватії з країн, де поширений новий штам коронавірусу, при в’їзді повинні пред’явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 год). Також їм призначатимуть 14-денну самоізоляцію, термін якої можна буде зменшити до 7 днів за умови здачі додаткового негативного ПЛР-тесту за власний кошт на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції).

Громадяни України, які в’їжджають в Хорватію з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в’їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту. Але після цього вони повинні залишити територію Хорватії протягом 12 годин з моменту в’їзду.

Громадяни України, які планують в’їжджати до Хорватії для волонтерства на територіях, які постраждали від нещодавнього землетрусу, мають право в’їхати без негативного результату ПЛР-тесту за умови наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Інші умови в’їзду громадян України до Хорватії під час карантинних обмежень залишили без змін.

Хто може в’їжджати в Хорватію

Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в’їжджати в Хорватію за виняткових підстав. Це зокрема:

  • медичні працівники, дослідники у галузі охорони здоров’я, працівники по догляду за людьми похилого віку;
  • прикордонники;
  • працівники у транспортній галузі;
  • дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники в гуманітарній сфері та особи цивільного захисту при виконанні своїх службових обов’язків;
  • особи, які подорожують транзитом;
  • особи, які подорожують з метою навчання;
  • моряки;
  • особи, які подорожують з невідкладних особистих / сімейних причин (похорон родича, прийом у лікаря), ділових причин (наявність запрошення від приймаючої сторони) чи мають інші економічні інтереси.

Українських туристів у Хорватію нині не пускають.

Якщо ви їдете транзитом через Хорватію, то мусите її покинути протягом 12 годин.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Україна встановила рекорд з експорту меду в країни ЄС

Теги: Хорватія
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward