Інструкція з порятунку від зимової хандри

event 14:34 П’ятниця 01 Лютого 2019

Сезонна спустошеність переслідує майже всіх людей, в одних вони проходять бурхливо, у інших непомітно для оточуючих. Сьогодні розповімо як розвіяти хандру у лютому.

До закінчення зими безліч людей відчуває занепад сил і настрою. Журбу, як правило, заїдають тоннами солодкого чи запивають алкоголем, не замислюючись, що її спричинило та як її побороти.

Те, що в нашій країні звикли називати зимовою депресією, на Заході вже давно має офіційну назву: Seasonal Affective Disorder – «сезонне емоційний розлад»,скорочено SAD.  За даними американської Національної асоціації психічного здоров’я, до цього синдрому найбільш схильні молодь та жінки.

Синдроми сезонного емоційного розладу наступні:

  • почуття смутку, безпорадності і безнадійності; 
  • нестача енергії; 
  • проблеми зі сном: важко заснути, тривожний сон; 
  • зміни в апетиті або вазі; 
  • нездатність концентруватися і приймати рішення; 
  • переважання негативних думок; 
  • втрата інтересу до людей, фізичної та соціальної активності в цілому; 
  • підвищений апетит, особливий інтерес до солодкого та кондитерських виробів; 

Отримувати насолоду від життя досить легко, якщо докладати незначні зусилля і гармонійно розподіляти свій час.

Для того щоб бути в тонусі зимою і привести своє тіло в порядок необхідно вести здоровий спосіб життя і приділяти час спорту. Регулярні фізичні навантаження забезпечать гарний настрій, самопочуття, приплив сил. Не варто відмовлятися від прогулянок в морозний день. Свіже повітря піде вам на користь, а промені зимового сонця посприяють виробленню в організмі мелатоніну – гормону, що допоможе подолати депресивний стан.

Не варто замикатись в собі, у довгі зимові вечори особливо відчуваються брак спілкування. Намагайтеся уникати самотності – ходіть в гості до друзів чи шукайте нових знайомств. У Рівному щотижня проводиться багато цікавих заходів – тренінги, форуми, ви можете спробувати свої сили у грі в Мафію чи Quizкотеку.

Здебільшого, в холодну погоду нам властиво вживати більше продуктів з підвищеним вмістом жиру. Різні калорійні смаколики лише на час піднімуть настрій. Для того, щоб мати гарне самопочуття і поповнювати організм необхідними вітамінами, рекомендується віддати перевагу продуктам, які містять клітковину і складні вуглеводи. Пам’ятайте, що правильний спосіб життя і здорове харчування – це перший крок до гарного настрою і бадьорості.

Читайте також: Без нього як без рук: чому ми залежні від смартфонів?

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward