ЄС не видасть “вакцинний паспорт” для туризму тим, хто прийме Sputnik V

event 15:54 П’ятниця 19 Березня 2021 ПОДІЇ

Разом з тим, Єврокомісія не буде наполягати на тому, щоб країни не використовували китайські й російські вакцини.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Євросоюз збирається дозволити вакцинованим людям знову мандрувати. Для цього вони будуть отримувати так званий “цифровий зелений сертифікат”. Однак, ключові рішення окремі країни-учасниці будуть приймати самі. Зокрема, вони самі будуть вирішувати, чи користуватися вакцинами з Росії й Китаю.

Як пише Politico, в середу був представлений спеціальний план. Згідно з ним, країни ЄС отримають право дозволити громадянам, які вакцинувалися, ігнорувати всі обмеження під час подорожей, які були запроваджені через COVID-19. Наприклад, людям, які зробили щеплення, не потрібно буде здавати тести перед мандрівкою чи проходити обов’язкову самоізоляцію. І такі країни повинні визнавати сертифікати про вакцинацію інших країн “на тих же умовах”.

Однак, план наголошує, що все це стосується лише схвалених в ЄС вакцин. Це означає, що тих, хто прийняв російський препарат Sputnik V або розробки китайської компанії Sinopharm, не можуть скористатися цим механізмом. Хоча деякі країни ЄС, такі як Угорщина, використовують ці не схвалені в організації засоби. Разом з тим, представлений план дозволяє країнам “приймати рішення про використання інших вакцин додатково”.

Politico пише, що пропозиція вказує на дуже вузьку стежку, по якій ЄС йде в питанні імунізації. Чиновники намагаються одночасно керувати відчайдушними вакцинними режимами, забезпечити людям можливість знову пересуватися для запуску економіки і при цьому подбати, щоб вакцини з Росії й Китаю не отримати такий же статус, як і ті, які схвалив ЄС.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У ЄС відновлять вакцинацію препаратом AstraZeneca

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward