Як відбілити білу постільну білизну в домашніх умовах: 4 дієвих методи

event 19:12 П’ятниця 03 Лютого 2023 БЛОГ

Біла постільна білизна – це дуже гарно, але непрактично. На такому ліжку видно найменшу плямочку, та й заперається воно дуже швидко, набуваючи вкрай неприємного сірого або жовтого відтінку, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

На жаль, від цієї біди позбутися дуже складно й доводиться постійно купувати дорогі засоби для прання або нові комплекти білизни. Але є перевірені копійчані методи відбілювання білизни, якими користувалися ще наші бабусі.

Як відбілити постільну білизну – універсальний спосіб

Цей спосіб універсальний, тому що підходить майже для будь-якого бавовняного постільної білизни, крім того, що має насичений або кислотний відтінок. У випадку з білизною яскравих кольорів доведеться купувати спеціальні засоби з технологією збереження кольору, інакше ви ризикуєте погубити її первісний вигляд.

Вам знадобляться:

  • 5 літрів теплої води;
  • 5-6 ст. л харчової соди;
  • 2 ст.л нашатирного спирту.

У воді розводимо соду, туди ж додаємо нашатир. У розчині замочуємо постільну білизну приблизно на години дві, але можна залишити й на більш тривалий час. Після замочування білизну необхідно дуже добре прополоскати.

Як відбілити пожовклу білу постільну білизну – копійчаний метод

Цей спосіб підійде виключно для білої бавовнянох білизни, адже вимагає кип’ятіння:

  • Крок 1. У величезну каструлю або металевий таз поміщаємо білизну, яка пожовкла.
  • Крок 2. Заливаємо водою так, щоб вона повністю покрила білизну, і додаємо миючий засіб – раніше використовували стружку звичайного господарського мила.
  • Крок 3. Ставимо на плиту та кип’ятимо від 40 хвилин до години.

Результат після такої обробки не змусить себе чекати. До речі, деякі господині кип’ятять білизну з нашатирем. В цьому випадку приміщення повинно дуже добре провітрюватися – не рекомендуємо робити це вдома.

Як відбілити білизну содою в пральній машині – метод для ледачих

Якщо немає бажання возиться з замочуванням та виварюванням постільної білизни, то можна спростити процес. Для цього вам знадобиться половина склянки звичайної харчової соди та стільки ж улюбленого відбілювача.

Читайте також: Викрито посадовців Міноборони, які розкрадали бюджетні кошти призначені для будівництва казарм

Це все разом з постільною білизною завантажуємо в барабан пральної машинки й запускаємо звичну програму. Після завершення програми рекомендується запустити повторне полоскання.

Як повернути колір постільній білизні – дієвий спосіб

Цей варіант можна застосовувати тільки на постільній білизні зі стійким барвником, інакше колір тканини може змінитися не в кращу сторону.

Необхідно розвести в 3 літрах води флакон нашатирного спирту і в отриманому розчині замочити білизну на годину. Головне – після обробки добре прополоскати білизну.

Для постільної білизни, яке линяє, необхідно попереднє замочування з оцтом перед першим пранням. На літр води досить розвести чайну ложку звичайного 9% оцту. І в цьому випадку не можна застосовувати ніякі агресивні засоби для прання, інакше колір вимиється дуже швидко.

Останні новини
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward