5 Видів пасти та з чим їх краще подавати

event 13:00 Субота 04 Лютого 2023 БЛОГ

Попри те, що перша справжня згадка про італійську їжу датується 13 століттям, сьогодні паста є однією з найпопулярніших страв у світі. Вона універсальна, легка в приготуванні та дуже смачна, а ще у неї так багато різних видів.

Про 5 найпопулярніших видів пасти ми сьогодні розповімо.


• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.


1. Спагеті

Мабуть, один із найпопулярніших видів пасти у світі. Спагеті являють собою довгу тонку локшину, яку можна поєднувати з різноманітними соусами. Мабуть, найвідомішою стравою є спагеті болоньєзе, де паста поєднується з м’ясом у соусі маринара. Така паста підходить до будь-яких м’ясних і овочевих страв.

2. Фарфале

Ця паста схожа на краватку-метелик, у перекладі з італійської “фарфале” означає “метелик”. Це відносно невелика за розміром паста, тому вона найкраще поєднується з сиром або насиченим томатним соусом, оскільки «крила метелика» ідеально утримують соус. Фарфале також гарно доповнюють холодний салат з макаронами, а іноді подаються з куркою-гриль.

3. Фузіллі

Ця паста має спіралеподібну форму, що нагадує штопор. Вона ідеально поєднується з насиченими м’ясними соусами або овочами, оскільки шматочки, що потрапляють у щілини спіралі, надають страві чудової текстури. Фузіллі найчастіше додають у запіканки.

4. Канелоні

Цей тип макаронних виробів може бути плоским або попередньо згорнутим у великі трубочки, які потім наповнюються різноманітними начинками, такими як шпинат і сир рікота. Ця велика паста також добре поєднується з простими легкими соусами, таким як томатний або часниковий.

5. Рігатоні

Рігатоні – це трубочки з невеликими виступами зовні, вони трохи ширші і нарізані квадратом, а не по діагоналі. Оскільки вони досить великої форми, їх найкраще поєднувати з густими соусами, повними овочів.

Читайте також: Як приготувати хрусткі курячі стріпси вдома: простий рецепт

Існує близько 350 різних видів пасти. Маловідомим є факт, що кожна з форм найкраще підходить для певної страви італійської кухні.

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward