В Україну насувається потужний циклон: прогноз синоптика

event 19:53 П’ятниця 03 Лютого 2023 Погода

Починаючи з найближчих вихідних, температура повітря по всій території України знижуватиметься.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Про це під час онлайн-брифінгу сказала синоптик Українського гідрометеорологічного центру Наталя Птуха.

Коментар: Одразу зазначу, що розслаблятися не варто, тому що, дійсно, у нас зараз погода вже набуває більш зимового характеру. Вже на цьому тижні ми це відчували. Час від часу по території України спостерігалися опади. Поки що це були невеликі опади, переважно у вигляді опадів змішаної фази – міг бути мокрий сніг у поєднанні з дощем“, – розповіла Птуха.

Вона зазначила, що у нічні години практично по всій території України температура стабільно опускалась нижче 0°C, але в денні години температура була з “невеличким плюсом”.

Коментар: А ось надалі, починаючи з цих вихідних, температура по всій території України буде знижуватись і знову набувати морозних значень, від’ємних. Морози у нас будуть як у нічні, так і у денні години“, – розповіла Птуха.

Синоптик уточнила, що морози будуть не надто сильні, але потрібно утеплюватися. За її словами, завтрашня доба стане перехідною.

Коментар: Ще вночі буде у нас мінус по всій території України, а вдень від 3°C морозу до 2°C тепла, а ось вже 5-6 лютого починається зниження температури і вже буде 5-10°C морозу у нічні години, і 0-6°C морозу у денні години“, – пояснила Птуха.

Читайте також: Температура опуститься до -10°: прогноз погоди на вихідні

Також вона додала, що із заходу наближається циклон, який вплине на західні і південні області.

Коментар: У цих областях ми очікуємо найближчим часом посилення вітру і пориви до 15-20 метрів за секунду”, – сказала вона. Особливо це стосується Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Коментар: Цей циклон несе опади. У цих областях також завтра очікуємо на значний сніг. Зверніть на це велику увагу“, – попередила Птуха.

Синоптик зауважила, що за таких погодних умов потрібно утриматися від походу в гори через значну лавинну небезпеку.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward