Як вберегтися від коронавірусу рівненським пенсіонерам?

event 12:30 Вівторок 10 Березня 2020 ПОДІЇ

Пенсіонерів Рівного закликають не йти до поліклініки без нагальної потреби.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Через епідемію коронавірусу у світі та можливе поширення вірусу й у нашому місті люди старшого віку почали масово йти до медзакладів.

Картинки по запросу "пенсіонери коронавірус"

Тож сімейних лікарів закликали провести індивідуальну роботу з пацієнтами та заспокоїти їх, повідомила на засіданні тимчасової протиепідеміологічної комісії заступниця міського голови Галина Кульчинська.

Коментар: “Ми попросили сімейних лікарів виокремити групу ризику – це люди, віком 65+, бо вони найбільше піддаються панічним настроям, коли підстав ще немає, та пацієнти, у яких є хронічні захворювання. Сімейні лікарі мали зателефонувати до своїх пацієнтів, це ж і є їхня робота, і розпитати про стан здоров’я, поговорити на позитиві. Заспокоїти. Наголосити, аби люди не йшли до лікарні без нагальних причин. Якщо буде необхідність, домовитись про візит лікаря додому.  Люди повинні розуміти, що під час складної епідситуації варто берегтися, менше відвідувати багатолюдні місця. І пацієнти завжди можуть мати контакт з лікарем у телефонному режимі. Є проблема – зателефонуйте лікарю. Можливо, вдасться владнати ситуацію за допомогою консультації”, – наглошує Галина Кульчинська.

Картинки по запросу "пенсіонери коронавірус"

Своєю чергою медики наголошують, що реальною загрозою для мешканців Рівного є грип.

Від початку епідсезону внаслідок ускладнень хвороби помело 5 людей. Усі вони не мали щеплень проти грипу.

Нагадаємо, у Рівному, аби знизити ризик поширення респіраторних інфекцій дезінфікують маршрутки і тролейбуси. Напоготові й інфекційне відділення.

Джерело: Радіо Трек

Читайте також: Папа Римський вперше “стрімив” недільну службу через інтернет

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward