Як повернути себе в робочий режим на травневі?

event 14:08 Вівторок 30 Квітня 2019

Травень традиційно рахується місяцем вихідних, відгулів та відпусток. Цьогоріч до першотравневих свят додався Великдень, що припав на останні дні квітня. Сьогодні поговоримо, як повноцінно відпочити на святах та повернутися до робочого режиму.

Найтяжче, після серії свят та вихідних – повернення до робочого режиму. Однією з причин є – недостатній відпочинок або його відсутність взагалі. Психологи виділяють такі запоруки правильного відпочинку: зміна діяльності, зміна простору, зміна навантаження на функціональну систему.

Наступний фактор – мотивація включення в роботу. Зрозумійте, чи до вподоби вам та сфера діяльності в який ви зараз працюєте, навіщо ви це робите, наскільки це важливо. Відповіді на ці запитання допоможуть вам здобути мотивацію на дії та розставити правильні пріоритети.

Для ефективної праці потрібно розподіляти баланс інтелектуальної, емоційної і фізичної активності. Якщо протягом дня ви працюєте з великим об’ємом інформації, а після, продовжуєте займатись вживання нової кількості даних, навряд наступного ранку ви будете почуватись бадьоро.

Важливо поєднувати роботу та активний відпочинок. Якщо ви щодня добираєтесь до роботи на авто, спробуйте залишити його подалі, щоб мати додаткову фізичну активність протягом дня і проходити до 8000 кроків. Ця рухова активність є бажаною, так як з нею наш організм може добре функціонувати. Варто розбавляти сидячий спосіб життя, 15 хвилинна прогулянка під час обідньої перерви куди ефективніша, ніж поїздка в зал двічі на тиждень.

Потрібно прислухатись до свого організму та дотримуватися гігієни праці, щоб попередити вигорання, а не чекати, поки організм почне подавати сигнали про те, що все погано.

Читайте також: Що являє собою закон про мову?

 

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward