Епідеміологиня розповіла, як запобігти найгіршому сценарію з COVID-19 в Україні

event 18:03 Понеділок 07 Вересня 2020 ПОДІЇ

В Україні може справдитися найгірший прогноз щодо епідемії коронавірусу, захворюваність на COVID-19 зростатиме через об’єктивні причини, але їй можна запобігти. Розвиток епідемії багато в чому залежатиме від пересічних громадян і об’єктів господарювання.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Таку думку висловила лікарка-епідеміологиня Людмила Мухарська.

За її словами, повернення українців із відпусток, початок навчального процесу у школах і відновлення ділової активності сприятимуть більш щільній комунікації людей між собою, а отже більш активному поширенню вірусу.

Лікарка також допустила, що будь-який негативний прогноз щодо COVID-19 в Україні може справдитися, проте, вона нагадала, що жодного разу подібні прогнози, що озвучувалися раніше, не реалізувалися.

За її оцінками, у разі нестачі ліжок в інфекційних відділеннях лікарень можна буде використовувати можливості непрофільних медичних закладів.

Мухарська наголосила, що пересічні громадяни та об’єкти господарювання, зокрема заклади громадського харчування, магазини тощо, мають відповідально ставитися до карантинних правил, а держава зі свого боку мусить контролювати їх дотримання.

Коментар: “Якщо всі ці три складники працюватимуть у комплексі, всі будуть дотримуватися протиепідемічних правил, то, можливо, ризик буде меншим”, – підсумувала вона.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: “Перший випадок”: у Рівному ізолювали клас через COVID-19, виявлений в одного з учнів

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward