Дослідження: імунітет після COVID-19 зберігається лише 4 місяці

event 17:45 Четвер 15 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Дослідники з Массачусетської лікарні загального профілю (MGH) в Гарварді виміряли рівень антитіл в плазмі й сироватці у 343 пацієнтів із Північної Америки, заражених COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Учені виявили високий рівень антитіл в організмі пацієнтів, в тому числі стійкі антитіла класу G (IgG), через кілька тижнів після одужання.

Два інших типи антитіл IgA й IgM “були недовговічними”, і у більшості людей сталася серореверсія (зникнення антитіл) за два з половиною місяці після початку хвороби.

Однак рівні антитіл IgG залишалися підвищеними у пацієнтів після 90 днів з початку появи симптомів, і серореверсія спостерігалася тільки у невеликого відсотка людей.

Коментар:Це означає, що люди, швидше за все, захищені на цей період часу“, — сказала The Harvard Gazette Рішель Чарльз, науковий співробітник інфекційного відділення лікарні й старший автор статті.

Коментар:Ми показали, що основні реакції антитіл на COVID-19 все ж зберігаються“, — додала Рішель.

Інше дослідження, опубліковане в цьому місяці в Science Immunology, підтвердило, що антитіла в сироватці й слині зберігаються у більшості пацієнтів з COVID-19 щонайменше протягом трьох місяців.

Дослідники виявили, що антитіла IgG залишаються в організмі набагато довше, ніж антитіла IgM і IgA, що аналогічно висновкам команди лікарні Массачусетсу.

Коронавірус в першу чергу атакує літніх людей і людей з ослабленою імунною системою. Переважна більшість пацієнтів видужують, у багатьох симптоми легкі або їх немає зовсім.

Те, як довго пацієнти з коронавірусною інфекцією залишаються захищеними від повторного зараження, відіграє вагому роль для розробки заходів у відповідь на епідемію.

Зареєстровані випадки повторного зараження поки досить рідкісне явище

Згідно з дослідженням, опублікованим на цьому тижні, перше підтверджене повторне інфікування в США зареєстрували в Неваді.

Дослідники сказали, що за два місяці 25-річний чоловік дав позитивний результат на COVID-19 двічі.

Коментар:Ми як і раніше багато чого не знаємо. Наші результати показують, що попередня інфекція SARS-CoV-2 не обов’язково захищає від інфекції в майбутньому. Можливість повторного зараження може істотно вплинути на наше розуміння імунітету до COVID-19, особливо при відсутності ефективної вакцини“, — сказав Марк Пандорі, провідний автор дослідження і директор Лабораторії громадської охорони здоров’я штату Невада.

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: Скільки шкіл Рівненської області вже пішли на канікули та коли підуть інші

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward