“Договір підписано”: китайська компанія готує відродження рівненського аеропорту

event 18:08 Вівторок 14 Січня 2020 ПОДІЇ

Сьогодні в Рівненській облраді підписав Меморандум про співробітництво з компанією  “POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED” щодо розвитку рівненського аеропорту. Меморандум став логічним продовженням перемовин, які велися з китайською компанією, яка зацікавилася стратегічним для області об’єктом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Джерело: Офіційний сайт “Рівненської обласної ради”

Коментар:З 2007 року ми шукаємо для цього підприємства ефективного інвестора з трьох причин: зберегти стратегічний для області та для західного регіону об’єкт, зняти фінансове навантаження з обласного бюджету, а отже і з платників податків, які роками змушені утримувати це збиткове підприємство. І по-третє – дати нове життя летовищу, аби це підприємство не лише було самодостатнім, а й приносило прибутки“, – заявив голова обласної ради Олександр Данильчук.

Деталі: Даний Меморандум є декларацією намірів щодо майбутнього аеропорту. Зокрема, йдеться про можливість перетворити летовище на міжнародний хаб з урахуванням важливості та необхідності реконструкції зони для польотів та розвитку інфраструктури вантажних перевезень.

Зауважимо, що компанія “POWERCHINA INTERNATIONAL GROUP LIMITED” – це міжнародна будівельна корпорація, на якій працює понад 200 тисяч людей у різних куточках світу. Вона має значний досвід роботи з реалізації проектів енергобудівництва, альтернативної енергетики, розвитку міської інфраструктури тощо.   

Підпис під документом поставили також голова облдержадміністрації Віталій Коваль та директор летовища Ігор Насинюк.

Читайте також: У жителя Рівненщини вилучили велику сумку “коноплі”

Автор:
Теги:
Останні новини
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward