Дієтологи розповіли, з якого м’яса не варто готувати шашлик

event 17:20 Середа 21 Квітня 2021 Здоров'я

Дуже скоро погода почне радувати нас сонячними днями і можна буде вибиратися на природу, щоб посмажити м’ясо на мангалі. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Однак не всяке м’ясо однаково корисно. Дієтологи розповіли, яке краще не використовувати для шашликів.

Баранина

За словами експертів, баранину не варто використовувати для приготування шашлику, оскільки таке м’ясо важко перетравлюється і є досить “важким” для організму. Але загалом баранину періодично потрібно додавати в раціон, тому що в ній багато лецитину – речовини, що поліпшує роботу мозку, а ще фтору, що зміцнює зубну емаль.

Яловичина

Якщо хочете приготувати шашлик з яловичини, тоді віддайте перевагу молодому м’яса, тому що в “старому” багато шкідливих насичених жирів. Також в ньому накопичуються речовини, що викликають окислювальні процеси.

Свинина

Цей вид м’яса найчастіше використовується для приготування шашликів, хоч він і є жирним. Експерти кажуть, що свиняче сало містить арахідонову кислоту – необхідне з’єднання для вироблення жіночих і чоловічих гормонів. Щоб шашлик вийшов не дуже жирним, його варто замаринувати в травах, а не в калорійному майонезі.

Курка і індичка

Найкориснішим виявився шашлик з курки та індички. У такому м’ясі (високої якості) міститься багато вітамінів і корисних мікроелементів, зокрема білок, який необхідний для підтримки імунітету і роботи нервової системи.

Джерело: сайт Курс

Читайте також: Лікар розповіла, вживання яких продуктів на сніданок може спровокувати рак

Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward