Чи є ефективними електронні черги до дитсадків?

event 18:20 Понеділок 13 Травня 2019

Дефіцит місць у дитсадках та черги до них – проблема, що лякає чи не всіх молодих батьків. Сьогодні розберемо правила електронних черг та шляхи подолання нестачі місць в ДНЗ. 

Проблема нестачі місць в ДНЗ є актуальною вже безліч років. За даними міністерства освіти, за минулий рік у черзі знаходилось 47 тисяч дітей.

Система електронних черг почала працювати з 2013 року і протягом певного часу показувала себе не надто успішно. Часто у базах даних ставались збої, а самі черги можна було оминути за хабар.

Електронні черги є інструментом для органів місцевого самоврядування, їх списки хоч і мають юридичну силу, проте немає відповідальності за за будь-які втручання в їх систему. Проте, впровадження єдиної системи обліку дітей може суттєво поліпшити ситуацію та зменшити рівень порушень на місцях.

 

Електрону реєстрацію рекомендують проводити  приблизно за рік до бажаного зарахування. Для подачі заявки онлайн потрібно зареєструватись на відповідному сайті. Під час реєстрації внести відомості про дитину, місце проживання та кілька бажаних садочків. Важливо врахувати, щоб в обраних закладах були ясельні групи.

Після підтвердження вашої заявки вам буде надано статус “зареєстрований в черзі” та присвоєний порядковий номер. Залишилось лише очікувати лист із запрошенням дитини до садочка.

Електронні черги є корисним та дієвими інструментом для розподілу дітей по ДНЗ. Проте на даному етапі він потребує суттєвої модернізації та впровадження контролю за його прозорою і чесною.

Читайте також: За неякісну комуналку можна не платити?

Теги:
Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward