12-річна дівчина з Англії хоче судитися з TikTok через незаконне використання даних дітей

event 05:31 П’ятниця 01 Січня 2021 ПОДІЇ

Високий суд Лондона почав розгляд заяви від 12-річної дівчини проти TikTok. Позивачка стверджує, що соцмережа використовує дані про своїх неповнолітніх користувачів у незаконний спосіб.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Дії дівчини публічно підтримала уповноважена у справах дітей в Англії Енн Лонґфілд. На її думку, політика TikTok з опрацювання даних порушує закони ЄС і Сполученого Королівства, повідомляє BBC.

За словами Лонґфілд, соцмережа використовує дані про неповнолітніх користувачів для покращення алгоритму рекомендацій, який пропонує дітям рекламу, і таким чином збільшує прибутки платформи.

Під час попереднього розгляду справи у Високому суді Лондона посадовиця заявила, що в разі перемоги дівчини суд може зобов’язати TikTok видалити інформацію про неї з платформи, що стане прецедентом.

Суддя на цьому етапі, втім, лише постановив, що в разі початку розгляду справи по суті 12-річній позивачці має бути гарантована анонімність. На думку судді, вона може постати перед “ворожими реакціями впливовців у соцмережах, які вважатимуть, що їхнім статусу чи доходам щось загрожуватиме“.

TikTok, своєю чергою, заявив, що його політики спрямовані на захист приватності й даних усіх користувачів, зокрема й наймолодших.

Коментар: Оскільки позов подали без попереднього повідомлення, ми вперше про нього дізналися [в день попереднього розгляду справи] й нині аналізуємо його наслідки“, — йдеться в заяві компанії.

В умовах користування TikTok прописано, що соцмережею не можуть користуватися діти віком до 13 років включно. А контент, який створено такими користувачами, платформа зобов’язана аналізувати й видаляти.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Цуценя, схоже на ведмедика, якого покинули в притулку, стало зіркою Instagram (фото)

Теги: TikTok
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward