Рецепт новорічного холодцю із свинини

event 16:15 Середа 24 Листопадаа 2021 БЛОГ

Як приготувати холодець – це, мабуть, одне з найчастіших питань, яке цікавить молодих господинь напередодні Нового року 2021. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Адже і правда який Новий рік обійдеться без традиційного холодцю? Попри те, що ця страва трудомістка і вимагає багато часу для приготування – вона є незмінним атрибутом святкового столу і чудовою закускою під спиртні напої.

Хтось любить холодець із курки, хтось поважає холодець із яловичини, хтось примудряється зварити холодець у мультиварці – існує безліч варіантів цього справжнього зимового частування.

Сподіваємося, наваристий, ситний і смачний холодець зі свинячих ніжок, рульки і м’яса стане гідною прикрасою твого новорічного столу 2021.

Як варити холодець зі свинячих ніжок – інгредієнти:

  • 2 свинячі ніжки,
  • 1 свиняча рулька,
  • 1 кг свинини,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 1 білий корінь (пастернак, петрушка або селера),
  • 5-7 шт. перцю чорного горошком,
  • 3 шт. перцю духмяного горошку,
  • 3 шт. лаврового листа,
  • сіль на смак,
  • 4 л води.

Холодець – рецепт покроково:

Перед тим як варити холодець, потрібно підготувати м’ясо. Свинячі ніжки і гомілку при необхідності обсмали на вогні. Запар свинячі ноги і гомілку в гарячій воді на 1 годину, а потім оброби, ретельно очистивши шкурку від бруду і щетини, і гарненько промий.

Ноги і гомілку розріж по суглобах ножем, але не рубай, щоб у холодець не потрапили осколки. М’ясо помий і поріж на кілька шматків.

Все м’ясо і кістки склади в каструлю і залий холодною водою, так щоб вода покривала м’ясо на 6-7 см.

Доведи бульйон до кипіння. Важливо не пропустити цей момент. Коли бульйон закипить, зменш вогонь і видали всю піну, що утворюється.

Потім накрий каструлю кришкою і зменш вогонь до самого мінімуму. Бульйон ні в якому разі не має кипіти, а тільки трохи ворушитися.

Читайте також: Французький тост з сиром і яйцем на сніданок

За 1 годину додай у бульйон почищені овочі, спеції і трохи посоли, і нехай холодець вариться ще 4-5 годин. Вода википатиме, але доливати її не потрібно.

Холодець готовий, коли м’ясо повністю відстає від кісток, а хрящова тканина начебто “розчиниться”. Спробуй бульйон на сіль, за необхідності досоли.

В’язкість бульйону, а значить, і застигання майбутнього холодцю, ти можеш перевірити, затиснувши краплю рідини в пальцях – якщо пальці злипаються, значить, холодець застигне. Якщо ж клейкості не відчувається, “врятувати” ситуацію можна, додавши в холодець желатин.

Дістань із бульйону м’ясо і ретельно вибери з нього всі кістки. М’ясо поділи на шматочки, розклади в підготовлені для холодцю місткості і залий процідженим бульйоном. Холодець можна прикрасити вареною морквою і зеленню.

Через 10-15 хвилин зніми з поверхні напівохололого холодцю зайвий жир. Постав холодець у холодне місце для повного охолодження, а потім відправ у холодильник (або на балкон), щоб він застиг.

Холодець буде готовий через 3-4 години. Подавай холодець на новорічний стіл із хріном або гірчицею.

Джерело

Теги: рецепти
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward