ТОП-5 кращих книг із української літератури

event 19:00 Понеділок 17 Квітня 2023 БЛОГ

Українська література зараз переживає свій ренесанс, тому не дивно, що книги вітчизняних авторів знову стають дуже популярними. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

На сьогоднішній день, українська література є дуже різноманітною, з обилим авторів і жанрів. Ось декілька з найкращих сучасних книг української літератури, які зможуть захопити читачів різних вікових категорій та інтересів.

“Біле вино” Оксани Забужко

Оксана Забужко – одна з найвідоміших українських письменниць, яка заслужено популярна в усьому світі. “Біле вино” є її останньою книгою, яка вийшла в 2019 році. Це роман, в якому розповідається про одну дніпровську родину, що живе в зруйнованому будинку на околиці міста. Авторка дає майстерний портрет кожного з членів родини та їхніх складних стосунків між собою.

“Фіалки” Галини Вдовиченко

“Фіалки” – це роман, який заслужив багато позитивних відгуків, зокрема, від знаменитого українського письменника Андрія Кокотюхи. Книга присвячена життю двох генерацій однієї родини та їхніх доленьок на тлі бурхливої історії України другої половини ХХ століття.

“Левеня” Ірини Цілик

“Левеня” – це дебютний роман молодої української авторки Ірини Цілик, яка вже здобула визнання і любов читачів. Книга розповідає історію про сім’ю, яка живе в

“Мовчання у душі” Ірини Ткаченко

Роман “Мовчання у душі” – це історія про долю молодої жінки, яка стикається з труднощами у родинному житті та пошуках своєї істинної мети. Авторка вдало поєднує соціальну проблематику з внутрішньою психологією головної героїні, створюючи цілісний та вражаючий образ людини, яка шукає своє місце у світі.

Читайте також: Землю сьогодні накриє магнітна буря: як захиститися

“Діти капітана Гранта” Марка Вовчка

Роман “Діти капітана Гранта” – це захоплива пригода, яка відбувається на теренах та на морі. Головні герої – діти капітана Гранта – вирушають у пошуках свого батька, який зник безвісти. Автор вдало поєднує пригодницький сюжет з вивченням культур та географії різних країн та народів, роблячи книгу цікавою та корисною для читачів будь-якого віку.

Ці книги – лише деякі з численних видань, які заслуговують на увагу читачів. Сучасна українська література багата на талановитих авторів та цікаві твори, які змушують задуматися та діяти. Обирайте для себе ті книги, які найбільше сподобаються та знайдуть відгук у вашому серці!

Теги: книги
Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward