Вчений розповів, що найефективніше підвищує імунітет під час епідемії

event 11:26 Вівторок 24 Березня 2020 ПОДІЇ

Міцний імунітет дозволяє відбити атаку вірусів, і існують особливо ефективні засоби для цього. Кращими названі вітаміни D, С, антиоксиданти та інші.

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Деталі: Як повідомляє британський лікар Майкл Барніш, під час епідемії коронавірусу важливо використовувати всі можливості, щоб не стати черговою жертвою зараження. Зокрема, підвищувати імунітет.

Ось найкращі засоби для цього:

Вітамін D. Його недолік послаблює захисні функції імунної системи. Під час епідемії коронавірусу слід збільшити споживання яєць, грибів, жирної риби. Також важливо отримувати достатньо сонця-для цього потрібно по можливості проводити на вулиці по 15-20 хвилин в день.

Вітамін С. Хоча немає наукових доказів того, що його споживання зупиняє поширення коронавірусу, клінічні випробування, що йдуть в даний час, високо оцінюють ефективність даного засобу. Для підвищення імунітету потрібно їсти більше необроблених фруктів, овочів.

Антиоксиданти. Є найкращим засобом нейтралізації токсинів, вільних радикалів, здатних руйнувати клітини організму. Доктор Барніш радить приймати коензим Q10 або альфа-ліпоєву кислоту. Крім того, налягати на продукти з високим вмістом бета-каротину, селену, лікопіну:

  • морква
  • помідори
  • шпинат
  • абрикоси (курага)
  • пісне м’ясо
  • цільне зерно
  • листові зелені овочі
  • броколі.

Електроліти. Являють собою крихітні заряджені частинки, які необхідні для нормального функціонування імунної системи. Для їх отримання корисно приймати добавки магнію, їсти банани.

Крім того, одним з кращих засобів підвищення імунітету є виключення з раціону продуктів і напоїв, що активізують запальні процеси. До них відносяться перш за все вироби глибокої переробки, що містять багато цукру, трансжири, алкоголь.

Дуже важливо контролювати споживання насичених жирів у вигляді сиру, червоного м’яса, а також смажених до появи скоринки страв.

Ще один пункт – уникнення куріння і надмірної фізичної активності. Ці два фактори, як і попередні, сильно виснажують імунну систему.

Джерело: сайт Свідок

Читайте також: На які продукти через карантин зросте ціна?

Теги:
Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward