В Україні подорожчає проїзд у маршрутках та автобусах: де та на скільки

event 10:22 Середа 23 Грудня 2020 ПОДІЇ

Перевізники скаржаться, що фактично втратили половину прибутку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: В Україні проїзд у міських маршрутках та автобусах знову буде дорожчати. Про це вже заявили перевізники з кількох міст України.

Коментар:Пасажиропотік просів, посилилися умови роботи. Тільки сидячі місця. І все одно перевізники возять. Різні компанії по різному піднімуть, в залежності від маршруту, в залежності від навантаження“, – розповідає експерт з питань транспорту В’ячеслав Коновалов.

Так ось у Києві на коротких маршрутах ціни вже виросли. Де було 5 – стало 6 гривень. Інші зрівняли до 8. На цьому підвищення цін не закінчиться.

Перевізники зараз обговорюють, щоб після локдауну ціну на маршрутку в Києві підняти до 10-12 гривень. За прогнозами експертів це буде в лютому-березні. А щоб люди не пересіли з маршруток на метро, тролейбуси, трамваї і великі міські автобуси, у Києві перевізники зараз оптимізують маршрути.

Наприклад, 511 маршрутка об’єднала два попередні маршрути і тепер з’єднує метро Позняки і фактично крайню точку Троєщини. Довжина маршруту понад 20 км. І це за 8 гривень і без пересадок.

Неминучим є підвищення вартості проїзду у міському транспорті і в Хмельницькому. Де, до речі, зараз ціни одні з найнижчих в Україні. Зараз проїзд у міському тролейбусі коштує 3 з половиною гривні, в міському автобусі вдень – 5 гривень, після 20:00 – 6 гривень. Коли і наскільки міська влада хоче підняти ціни на проїзд – відповідь дав заступник міського голови. Також додав, якщо ціни не підняти – перевізники не виживуть:

Коментар:Це є їхньою умовою виживання на ринку. Наразі будуть розрахунки та 9,10 грн. Звичайно міська рада не буде розглядати аж таке сильне здорожчання і ми розглядаємо всі розрахунки. і будемо приймати рішення щодо збільшення вартості проїзду в пасажирському транспорті в лютому“, – каже заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Також відомо, що проїзд подорожчає і в Житомирі. Міськрада планує підняти ціни на одну гривню. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Куди дзвонити, якщо не маєте сімейного лікаря: номер гарячої лінії, де чергують медики

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward