Тимошенко заявив, що у 2022 році “Велика реставрація” стартуватиме без розкачки

event 17:48 Вівторок 08 Червня 2021 ПОДІЇ

Масова реконструкція і ремонт об’єктів культури під назвою “Велика реставрація” ще активніше стартує в наступному році, а до того потрібно підготувати всю необхідну проєктну документацію.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив координатор “Великого будівництва”, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Програма “Велика реставрація”, яку анонсував президент в рамках розпочатого ним “Великого будівництва”, передбачає відновлення 150 об’єктів за 3 роки. Серед них – замки, музеї, театри, садиби й багато іншого. На програму вже цього року передбачено близько 2 млрд гривень.

Коментар: Там кілька категорій об’єктів: ті, що стоять на балансі Міністерства культури, й ті, що на балансах обладміністрацій і міст. Ці об’єкти теж можна реставрувати за гроші з держбюджету в співфінансуванні з місцевою владою. В цьому році вже почалася реставрація багатьох з них“, – заявив він.

На інших об’єктах головне завдання – підготувати проєктно-кошторисну документацію. Оскільки відновленням культурних об’єктів ніхто не займався, документація відсутня, а краще, що є – план будівлі в директора музею.

Коментар: Саме тому ми й переглянули всю систему “Великого будівництва”. Зараз займаємося проєктно-кошторисною документацією об’єктів, до яких приступимо в наступному році. Потім будуть тендери і, щойно почнеться сезон 2022 року, реставрація стартує без розкачки. Але реставрація – це не будівництво, а довгий і тонкий процес, який може розтягнутися на два-три роки“, – пояснив Тимошенко.

Нагадаємо, до першого етапу програми “Велика реставрація” включена “Голгофа” Берестецького заповідника, що на Рівненщині.

Читайте також: За кожним міліметром “Великого будівництва” стежить незалежний технагляд

Останні новини
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward