Тепер остаточно: в Раді вирішили, чи будуть переводити годинники цього року

event 16:51 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

У Верховній Раді України 277 голосами підтримали законопроєкт, який скасовує обов’язковий сезонний перехід часу. Ініціатором документу виступив заступник голови ВРУ Руслан Стефанчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Документ передбачає, що в Україні житимуть за київським часом, включаючи тимчасово окуповані території. Перехід на літній та зимовий час, до якого українці звикли з 1981 року, здійснюватися не буде. Обчислення суднового часу в морі буде проводитися за міжнародною системою годинних поясів.

Чому годинники пропонують не переводити?

Коментар:Відповідно до всіх досліджень, які проводилися в Україні і за її межами, сезонне переведення стрілок годинника негативно сказується на здоров’ї людини, яке відповідно до Конституції є вищою соціальною цінністю…На моє звернення до всіх академій і міністерств було підтверджено, що жодних розрахунків, які би давали можливість і підстави стверджувати, що це призводить до якоїсь економії не проводились ні в Україні, ні за її межами“, – сказав Стефанчук.

Додамо, що ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні. Навіть якщо найближчим часом його ухвалять в цілому, передбачається, що він набере чинності лише через три місяці з моменту його офіційного оприлюднення. Тому, цієї весни українцям ще точно доведеться переводити стрілки на годину уперед. В цей час парламентарі доопрацьовуватимуть документ.

У Раді вже були спроби скасувати переведення годинників. У 2011 році парламентарі проголосували за перехід на постійний “літній час”, але після невдоволення жителів західної частини країни документ відмінили. Пізніше про скасування переведення годинників взялися в Європарламенті і в Україні про таку ініціативу заговорили знову.

Деталі: сайт Обозреватель

Читайте також: В Україні значно збільшився відсоток зовнішньої торгівлі за перші два місяці 2021 року

Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward