Стало відомо, як дефіцит солі вплине на виробництво харчової продукції

event 16:33 Неділя 29 Травня 2022 Суспільство

Дефіцит солі не призупинить виробництво харчової продукції, адже її можна буде замінити різними сумішами спецій чи застосувати інноваційні технологічні підходи. Таку думку в коментарі УНН висловила харчовий технолог Лариса Баль-Прилипко.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Крім того, вона вважає, що виробники заздалегідь потурбувалися про запаси солі.

Коментар:Звичайно, дефіцит солі зараз є, проте не думаю, що підприємства не мають в запасі цього інгредієнту, або інших інгредієнтів, де в суміші міститься сіль. Вона є і консервантом, і смаковим агентом, який в комплексі відповідає за смак готової продукції. У будь-якій харчовій галузі потрібна сіль, починаючи з хліба і закінчуючи виробництвом шоколаду і морозива, де додають карамель із сіллю. Але кожен продукт, який в дефіциті, можна замінити, застосовуючи різні технологічні моменти. Можливо, це буде комбінація різних спецій з різноманітною смаковою гамою. Також технологи можуть знайти рішення, застосовуючи інноваційні підходи“, – зазначила технолог.

Баль-Прилипко додала, що навіть якщо в харчовій промисловості використовувати меншу кількість солі, вона буде в достатній кількості надходити до організму, адже зараз населення вживає її більше норми. Таким чином продукти харчування стануть більш здоровішими.

Коментар: Щодо консервної промисловості, то від дефіциту солі вона не постраждає, адже є таке поняття, як термічна обробка. Тому тут сіль як консервант не настільки важлива. Крім того, існує багато природних консервантів, також різних кислот. Тому ми впораємося із цією ситуацією“, – сказала технолог.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward