Рівненщина отримає гроші на інтернет у віддалених селах

event 19:01 Вівторок 23 Лютого 2021 РІВНЕ

У віддалених селах Рівненщини з’явиться швидкісний інтернет. На це спрямують субвенцію з держбюджету. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Загалом для підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного фіксованого інтернету по всій Україні цьогоріч передбачено 500 млн грн.

Наразі у Рівненській ОДА визначають пріоритетність таких населених пунктів.

Коментар: “У 2021 році підключатимуться заклади соціальної інфраструктури у віддалених селах, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій. А підключення школи чи бібліотеки у віддаленому населеному пункті дозволить вже набагато простіше підключитися до інтернету й мешканцям”, – розповів заступник голови ОДА під час онлайн селектору із керівниками громад.

Координатором комунікації із представниками місцевої влади визначено радницю голови ОДА Іванну Смачило.

Коментар: “Кошти розподілятимуть за рейтинговим принципом. Фінансування отримають в першу чергу ті села, на території яких є соціальні об’єкти – школи, ЦНАПи, інтернати, медзаклади, бібліотеки. Водночас, якщо в селі є хоча б один такий об’єкт, громада вже може претендувати на інтернет-субвенцію. Тому керівникам потрібно бути активними”, – наголосила Іванна Смачило.

Наразі керівникам громад потрібно заповнити відповідну онлайн форму та разом із провайдерами розрахувати орієнтовну вартість послуг на території.

Також Іванна Смачило розповіла про інші інтернет-проєкти, до яких можуть долучитися громади Рівненщини. Це, зокрема, програми для впровадження електронного документообігу та організації дистанційного навчання.

Джерело: сайт Рівне1

Читайте також: У 2021 році усі послуги Укрпошти можна буде отримати онлайн

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward