“Планують масштабні навчання”: Херсонщина збільшує кількість військових у регіоні

event 15:43 Понеділок 13 Липня 2020 ПОДІЇ

Місцева влада планує збільшити чисельність військових у регіоні. Восени відбудуться масштабні навчання з територіальної оборони.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Влада Херсонської області має намір збільшити кількість військових у регіоні. 

Коментар: Ми також працюємо над тим, щоб збільшилася фізичну кількість військовослужбовців Збройних сил України на території нашої області. Сьогодні ми, в тому числі з комунальної власності Херсонської області, передаємо майно для Міноборони – для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил“, – розповів голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Гусєв також повідомив, що звернувся в РНБО з пропозицією посилити заходи захисту на півдні України.

Коментар: Я звернувся до апарату Ради нацбезпеки і оборони з пропозицією провести окреме закрите засідання РНБО, присвячене комплексу заходів на півдні України щодо посилення спроможностей Збройних сил і можливих викликів, які несуть з собою, в тому числі, ті кліматичні зміни, які сьогодні ставлять під загрозу виживання на півночі Криму через відсутність дніпровської води“, – сказав Гусєв.

Крім того, він повідомив, що восени заплановані спільні з естонцями навчання в рамках посилення територіальної оборони.

Гусєв нагадав, що в рамках візиту президента України Володимира Зеленського в Естонію відбулося підписання Декларації про наміри щодо співробітництва в сфері територіальної оборони на Херсонщині між міністерствами оборони країн, після чого почалася підготовка спільного пілотного проекту з тероборони. 

Коментар: Наші навчання триватимуть близько місяця. І ми зараз спільно з Оперативним командуванням Південь і Генштабом ЗСУ визначаємося з конкретних дат з урахуванням тих навчань, які планує провести країна-агресор. Ми будемо залучати і резерв, й інші, необхідні для ефективної тероборони Херсонської області сили і засоби за моделлю Союзу оборони Естонії Кайтселійту“, – зазначив Гусєв.

Джерело: сайт Корреспондент

Читайте також: “Продати острів”: як Трамп планував “боротися” з наслідками урагану в Пуерто-Рико

Теги:
Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward