Список продуктів, які допоможуть освіжитися в спеку

event 15:28 Понеділок 29 Червня 2020 ПОДІЇ

Дієтологи назвали продукти, які допоможуть охолодитися під час спекотної погоди.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У спекотну погоду хочеться, щоб все навколо було освіжаючим, навіть їжа. Часто влітку бажання їсти важку, насичену вуглеводами і жирами, їжу відходить на другий план, і все більше тягне на щось легке, наприклад овочі і фрукти. Дієтологи розповіли, які фрукти і ягоди вибрати, щоб освіжитися в спеку.

Ківі

Цей кисло-солодкий фрукт освіжає, допомагає зарядитися бадьорістю і запобігає зневодненню організму. Ківі можна додавати у фруктові салати та каші. Але його не варто поєднувати з молоком, йогуртом або сиром. Ківі руйнує молочний білок, в результаті чого у продуктів з’являється гіркий присмак.

Огірки

Величезний плюс огірків – їх можна їсти практично в необмежених кількостях. Вони малокалорійні (всього 15 калорій на 100 грамів) і прекрасно поєднуються з багатьма продуктами. З огірками можна робити салати, закуски, супи, бутерброди і напої, або їсти у свіжому вигляді.

Ягоди

Літо – найкращий час, щоб вдосталь наїстися ягодами і запастися вітамінами на осінь і зиму. Свіжі ягоди, наприклад малина, не тільки містять багато корисних речовин, але і добре втамовують спрагу і покращують травлення. Головне, уважно оглядайте ягоди, перш ніж з’їсти. На них часто сидять комахи. Особливої ​​шкоди від дрібних жучків і черв’ячків не буде, але враження від смаку ягід вони точно зіпсують.

Зелень

Ще одне хороше джерело свіжості в літню спеку. Не всім до душі їсти зелень просто так, але її можна додавати в салати, смузі, супи або закуски.

Кавуни та дині

Так само, як і огірки, кавуни і дині містять мало калорій, добре втамовують спрагу і освіжають. Влітку вони можуть бути кращою заміною будь-яким десертам, звичайно, якщо вони стиглі і солодкі.  Тому кавуни і дині варто ретельно вибирати, щоб не розчаруватися в їхньому смаку після покупки.

Джерело: сайт Change.ua 

Читайте також: Що шкідливіше: сигарети, кальян чи вейп

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward