ООН планує надавати Україні допомогу у відбудові замість гуманітарної

event 12:44 Четвер 23 Листопадаа 2023 Війна

ООН планує перейти від гуманітарної підтримки деяких регіонів України до допомоги у відновленні. Наразі організація працює над п’ятирічною програмою допомоги. 

Про це сказала Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун під час виступу на сьомому Українському жіночому конгресі “Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови” в Києві, повідомляє Укрінформ.

“Зараз дійсно час у певних регіонах України – не скрізь, перейти від гуманітарної допомоги до допомоги з відновленням. Ми в ООН працюємо над програмою на наступні п’ять років і провели серію консультацій з громадянським суспільством у Харкові, Дніпрі, Одесі, Миколаєві та Львові, якраз щоб обговорити це”, – сказала Браун.

Координаторка системи ООН в Україні зауважила, що йдеться не про те, що “ми щось одне відключили та щось інше включили”. За її словами, насамперед треба знати потребу, і тут голоси жінок теж важливі, розуміти, чи є план задоволення цих потреб, чи є фінансування, і хто чим буде займатися.

Читайте також: Українці назвали скільки вони хочуть заробляти

“Ми говоримо не лише про місцевий рівень, а й національний також, є міжнародні партнери – це цілий процес. Ми вже почали докладно про це думати і проводити консультації, щоб це врахувати, тому що ми тут не для того, щоб щось вирішувати – ви маєте вирішувати, а ми маємо підтримати вас”, – резюмувала вона.

Останні новини
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
25.04.2024, Четвер
24.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward