Науковці розповіли, як шоколад впливає на мозок

event 14:18 П’ятниця 26 Квітня 2024 Здоров'я

Хоча солодке вважається абсолютно шкідливим для тіла і мозку, є один виняток – це темний шоколад.

Певні сполуки в какао, яке є основним інгредієнтом шоколаду, називаються флаванолами, що володіють антиоксидантними властивостями та можуть боротися з вільними радикалами, які спричиняють окислювальний стрес усередині тіла та пошкоджують клітини, пише Parade.

Деякі дослідження показали, що флаваноли в какао запобігають віковому погіршенню пам’яті. Наприклад, дослідження Колумбійського університету виявило таку користь у людей віком від 50 до 69 років.

Читайте також: Як прибрати мішки під очима за 5 хвилин: прості та ефективні способи

У межах дослідження 2020 року вчені з’ясували, що вживання спеціального какао-напою з високим вмістом флаванолів призвело до поліпшення когнітивних здібностей під час виконання деяких складних завдань у людей віком від 20 до 40 років.

На жаль, не обов’язково правда, що шоколад, який ви купуєте, матиме ті потенційні переваги, про які ми говоримо“, – сказав Габріель Граттон, професор кафедри психології Інституту Бекмана при університеті Іллінойсу.

Фактично, додав він, під час виробництва шоколаду може зменшуватися кількість флаванолів, що містяться в какао. Одним із прикладів є процес, званий голландською обробкою або підлужуванням. Крім того, було доведено, що обсмажування знижує вміст флаванолів і антиоксидантний потенціал какао-бобів.

Читайте також: Чи можуть червоні овочі та фрукти викликати алергію

Доктор Керолайн Фредерікс не пропонує, щоб кожен почав їсти шоколад, щоб поліпшити свою пам’ять або когнітивні функції. Вона зазначила, що молочний шоколад містить багато доданого цукру, який нівелює користь від какао. Натомість вона пропонує дивитися на шоколад як на “солодкі ласощі”, які займають лише маленьку частину в раціоні.

Фахівці радять не розраховувати на те, що шоколад збереже або поліпшить пам’ять чи концентрацію уваги, а також запобіжить втраті сил.

Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward