На яких островах для відпочинку немає COVID-19: яка ситуація на курортах

event 17:20 Субота 27 Лютого 2021 ПОДІЇ

У світі є небагато місць для відпочинку, яким вдалося уникнути пандемії коронавірусу. Декілька італійських курортів досі залишаються вільними від COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Так, місцеві жителі островів розповіли про те, як ситуація з вірусом вплинула на їхнє життя. 

Ліноза

Це крихітний вулканічний острів, розташований на півдорозі між Сицилією і Тунісом в Середземному морі.

Ліноза оточений однією головною дорогою, обсадженою опунціями, і низькими цегляними стінами, прикрашеними каперсами. За словами одного місцевого жителя Фабіо Туччо, після спалаху пандемії ситуація на острові практично не змінилася.

Коментар:Робити особливо нічого. Все закрито, крім супермаркету, двох барів, аптеки, пошти. Піцу доставляють тільки суботами. Зараз зима, і люди вбивають час вдома, доглядають за своїми ділянками в сільській місцевості або ловлять рибу на своїх маленьких човнах. Насправді нічого не змінилося“, – зазначив чоловік.

Він додав, що немає ніяких сумнівів в тому, що віддаленість Лінози досі допомогла захистити острів від COVID-19, але його жителі як і раніше побоюються, що вірус може знайти свій шлях сюди.

Треміті

Хоч і архіпелаг Треміті біля узбережжя Апулії влітку переповнений, взимку тут живе всього 200 осіб.

Завдяки смарагдово-зеленій воді, гранітним скелям легко зрозуміти, чому п’ять островів цього архіпелагу відомі як “Перлини Адріатики”.

Жителі Треміті розкидані по двох основних островах Сан-Нікола і Сан-Доміно. Інші три острови Треміті нежилі.

Вулькано

Цей ідилічний острів, що входить до складу чудового Еолійського архіпелагу Сицилії, з пляжами, прозорою водою і приголомшливими пейзажами, зазвичай не має проблем із залученням туристів, але пандемія завдала йому тяжкого удару.

У той час як Італія ненадовго знову відкрилася для мандрівників у червні, друга хвиля, що потрясла європейську країну в жовтні, прогнала більшість туристів, і Вулькано залишився майже порожнім.

Філікуді

Острів Філікуді, один з найбільш диких і віддалених серед Еолійських островів, також не потрапив під пандемію.

Місцеві жителі вважають, що їм дуже пощастило жити в такій самоті, далеко від хаосу і плутанини, викликаних коронавірусом. Так, люди можуть згаяти час, відпочиваючи на еолійських панорамних терасах з приголомшливим видом на море.

Алікуді

Алікуді, сестринський острів Філікуді, найвідокремленіший з Еолійських островів, наповнений первісною атмосферою. На цьому крихітному острові коронавірус сприймається як дуже далека загроза.

У Алікуді панує тиша. Доріг немає, тільки пилові мулові стежки. Гальковий пляж острова усіяний природними арками і барвистими будинками, побудованими всередині скель у формі грибів.

Джерело: сайт CNN

Читайте також: У МОЗ повідомили, чи зможе Україна забезпечити умови для зберігання вакцини Pfizer

Теги:
Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
Читати більше новинarrow_forward