На Черкащині жінка вивела породу чорних котів з блакитними очима (відео)

event 23:30 Середа 03 Березня 2021 ПОДІЇ

Ірина Мерзленко майже тридцять років займається розведенням рідкісних порід котів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Загалом, Ірина витратила шість років аби отримати чорних котів з блакитними очима.

Виведенням нових порід котів захопилася у 1996-му році.

Коментар:Завжди очікуєш кошенят, дивишся, які вони будуть, на кого схожі – на тата, маму, чи взагалі на сусіда. Це затягує: хто хоча б раз спробував доглядати за кошенятами, годував їх, грався, дивитися, як вони ростуть – знає, як це. Я повинна була вивчити цей ген, я перша почала з ним працювати у світі і досконально його вивчила. Я знаю всі тонкощі“, – коментує Ірина.

За словами Ірини Мерзленко, коти породи “топаз” мають звичайну зовнішність, у неї вони виключно чорного кольору. Їхньою особливістю є домінантний ген блакитних очей.

За словами Ірини, в природі існує тільки дві породи котів з блакитними очима: це сіамські коти і білі, вони бувають з блакитними і різними очима.

Черкащанка хоче вивести нову породу котів

Черкащанка Ірина Мерзленко витратила шість років аби отримати чорних котів з блакитними очима. До Всесвітнього дня котів журналісти Суспільного поспілкувалися з жінкою, аби дізнатись більше про нову породу.

Опубликовано Суспільне Черкаси Понедельник, 1 марта 2021 г.

Коментар:Я дуже допитлива і вивчала літературу, інтернет-ресурси – все що можна було вивчити, і знайшла таку породу як “охос озулес”. На фото була руда кішка з блакитними очима, і я загорілася знайти такий ген, і я знайшла“, — розповідає про власний експеримент жінка.

Зі слів черкащанки коти люблять сир, яйця, хліб, їдять сирі курячі голови, кісточки,  м’ясо, сухий корм. Можуть забрати у господарки оладки, овочі варені, моркву люблять, але це не основне харчування, це як додаток.

За характером коти-“топаз” є контактними та грайливими і легко товаришують з іншими домашніми улюбленцями.

Коментар: Вони швидкі, допитливі, скрізь сунуть свій носик і їм все цікаво, вони за всім спостерігають. Вони не бояться собак, лестяться і грають. Характер у них жвавий, вони не флегмати, не боягузи. Вони добре підходять для родин з дітьми, – додає Ірина.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також:

Теги:
Останні новини
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward