“Можна зробити з нього фарш”: у Reuters розповіли про плани Кремля щодо Лукашенка

event 15:38 Середа 26 Серпня 2020 У СВІТІ

Послаблення влади Лукашенка влаштовує Кремль, який хоче глибшої політичної та економічної інтеграції з Білоруссю.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Президент Росії Путін вважає, що білоруський лідер Олександр Лукашенко, швидше за все, утримається при владі попри протести. 

Видання також додає, що Лукашенко давній, але імпульсивний союзник Москви. 

Коментар: “Протести послаблять його владу в країні, яку багато росіян вважають ще одним регіоном РФ у всіх сенсах, окрім назви”, – розповідають в Reuters.

Там також переконані, що послаблення влади Лукашенка влаштовує Кремль. Там додають, що останній хоче мати справу з ослабленим Лукашенком, який раніше чинив опір і часом публічно виступав проти пропозицій Москви про глибшу політичну та економічну інтеграцію.

Коментар: “Лукашенко буде критично послаблений. З нього можна буде зробити фарш. Наші хлопці обов’язково цим скористаються”, – говорять джерела ЗМІ Москві.

Європейські дипломати вважають, що у Росії є багато важелів впливу на ситуацію в Білорусі. Проте її поки не дуже турбують протести у сусідній країні.

Коментар: “Їм потрібно бути розумними, але я думаю, що вони все ще відчувають, що контролюють ситуацію”, – сказав дипломат.

Також у Росії не вважають опозиційного політика Світлану Тихановську, яка зараз перебуває у Литві, сильним суперником Лукашенка.

У Кремлі вважають, що Лукашенко переживе кризу, попри тактичні помилки й застосування жорстких заходів до протестувальників.

Коментар: “Для Лукашенка все погано скінчиться, тільки не зараз”, – додають там.

Лукашенко знає, що Москва “завжди підтримує теперішні режими, якими б неприємними вони не були” і одних лише протестів буде недостатньо, щоб змусити його піти.

Водночас джерела Bloomberg, близькі до Кремля, стверджують, що  Москва не зацікавлена у підтримці Лукашенка, бо не впевнена, що його усунення від влади матиме негативні наслідки для Росії. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: Лукашенко розповів, як буде придушувати протести в Білорусі

Останні новини
07.05.2024, Вівторок
06.05.2024, Понеділок
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward