Лікарі назвали 5 нетипових симптомів артриту

event 05:12 Субота 17 Квітня 2021 ПОДІЇ

Ревматоїдний артрит може виявлятися ознаками, про які ви можете не підозрювати. Навіть помічаючи їх, багато людей плутають ці прояви з іншими схожими недугами. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У разі РА патологічний процес запускається внаслідок аутоімунного порушення, коли імунна система організму починає атакувати суглоби. Як правило, при цьому крім їх болю і скутості виникає ще набряклість. Але ревматоїдний артрит може проявлятися не тільки суглобові симптоми — даному захворюванню властиві прояви, про які багато хто не підозрює, попереджають лікарі.

Проблеми з очима. Ревматоїдний артрит провокує запалення в білій частині очей — у людей спостерігатися біль в очах, почервоніння та нечіткий зір.

Стан лихоманки. Як усі хронічні захворювання РА зношує імунну систему, що збільшує схильність до різних інфекцій. Проявом інфікування є жар і озноб.

Колючий біль. Люди, що страждають на цю недугу, стикаються з явищами оніміння в руках або ногах, або болем, що нагадує уколи голок. Також в кінцівках може відчуватися надзвичайний холод.

Біль в животі. У рідкісних випадках ревматоїдний артрит сприяє поширенню запалення на кровоносні судини, що веде до появи такого болю. Даний стан називається ревматоїдний васкуліт — це небезпечне для організму порушення, що вимагає медичної допомоги.

Проблеми зі шкірою. Артрит здатний впливати на стан шкіри. Одна з пов’язаних з ним проблем — псоріаз. Також важливо звертати увагу на такі зміни шкіри, які можуть сигналізувати про наявність артриту:

– підвищена чутливість до сонця,

– множинні виразки або пурпурні плями,

– незрозумілі синці,

– червоні або фіолетові лінії під шкірою,

– пошкодження, що не загоюються.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Несприятлива погода в Україні нищить урожай

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward