Лікар розповів, які продукти захистять від інсульту та зміцнять еластичність судин

event 14:33 Вівторок 20 Квітня 2021 Здоров'я

Лікар радить обирати натуральні продукти, які мають насичений колір та їсти їх щодня.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Здорові кровоносні судини захищають від серцевих нападів та інсультів. Харчування відіграє важливу роль у забезпеченні оптимального стану клітин судини. Тому треба звертати увагу на те, що ми їмо. Про це розповів кардіолог і фахівець зі спортивної медицини Мартін Халле.

Найчастіше на внутрішньому шарі судин утворюються “шрами” та “дірки”, якщо людина курить. Згодом токсичний тютюновий дим просто руйнує еластичність артерій і вен, зазначив професор Мартін Халле. Тому лікар наполягає на тому, щоб люди якомога раніше відмовилися від цієї шкідливої звички.

Перець, помідори, ягоди, огірки, а також карі та куркума — ці здорові продукти мають насичений колір. За цим стоять так звані множинні фенольні сполуки. Вони захищають ендотеліальні клітини кровоносних судин від вільних радикалів, зміцнюють їх і повертають їм еластичність. Тому професор рекомендує їсти якомога більше яскравих натуральних продуктів.

Щоб зберегти судини здоровими, Халле радить не відмовлятися від фізичних навантажень — особливо підуть на користь скандинавська ходьба або біг. Також людям треба не забувати про збалансоване харчування.

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: Скоро до України прибуде вакцина AstraZeneca: МОЗ планує щепити рекордну кількість людей за 2-3 дні

Теги: здоров'я
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward