Лікар перерахувала захворювання, які можна визначити за запахом

event 05:17 П’ятниця 16 Квітня 2021 ПОДІЇ

Сильний і різкий запах тіла — це перший тривожний дзвіночок організму про те, що є певні проблеми зі здоров’ям, на які слід якомога швидше звернути пильну увагу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У кожної людини є певний запах тіла і цей факт є нормальним. З природними запахами людям допомагають впоратися різноманітні засоби особистої гігієни, дезодоранти і туалетна вода. 

Як не дивно, але за запахом тіла можна зробити деякі припущення, чим саме хвора людина. Специфічний запах шкірних покривів вказує на наявність патологій, повідомила лікар-терапевт і дієтолог Наталя Лазуренко.

За її словами, шкіра є глобальним фільтром, через який організм виводить непотрібні йому речовини. Має значення зовнішній вигляд шкіри. У нормальному стані вона має рівну структуру без акне.  В разі порушення метаболізму на рівні клітини, органів і систем цей фільтр дасть знати про те, що є “поламка” всередині організму.

Про порушення метаболізму, пов’язаного з накопиченням токсичних речовин кето-продуктів, свідчить специфічний кислий запах. Він може з’явитися, коли людина вживає велику кількість білкової їжі або продуктів із великим вмістом жиру.

Кисло-солодкий запах сигналізує про розвиток цукрового діабету. Він пов’язаний із процесами розпаду, спричиненими порушенням вуглеводного обміну, пояснила лікар.

Якщо з’явилися висипання, то за їх локалізацією можна визначити, які органи та системи організму потребують підвищеної уваги.  Медик зауважила, що якщо це нижня частина обличчя, підборіддя, не зайвим буде перевірити шлунково-кишковий тракт.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Британські лікарі розповіли, які 4 продукти здатні знизити тиск

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward