Британські лікарі розповіли, які 4 продукти здатні знизити тиск

event 08:50 Четвер 15 Квітня 2021 Здоров'я

Дослідження британських вчених показали, що вживання зеленого або чорного чаю зменшує артеріальний тиск. А ось медики рекомендують вживати, ще 4 інших продукти, що володіють цією корисної для людини властивістю. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Грейпфрут. Вживання цитрусових на кшталт апельсинів, лимонів і грейпфрутів дуже корисно для серця. Дослідження демонструє, що грейпфрути пов’язані зі зниженням систолічного і діастолічного артеріального тиску у пацієнтів з гіпертонією. А ще це відмінне джерело вітаміну С, пектинової клітковини й антиоксидантів. Шкіра грейпфрутів містить багато поліфенолів, що допомагають боротися з гіпертонією.

Гранатовий сік. Володіє антигіпертензивними, антисклеротичними та антиоксидантними властивостями. Гранатовий сік допомагає запобігати гіпертонії у пацієнтів з діабетом, оскільки пригнічує ангиотензиноперетворючий фермент. Гранатовий сік має виражену антигіпертензивну дію, і для отримання цього ефекту необхідно вживати 100-200 мл напою щодня.

Банани. При лікуванні гіпертонії велику роль грає калій, а в бананах дуже багато цього мінералу. Американські кардіологи вважають, що калій знижує напругу в стінках кровоносних судин, зменшуючи шкідливий вплив натрію. В цілому рекомендується вживати 4700 мг калію в день. В одному банані середнього розміру близько 422 мг калію.

Часник. Ще один овоч, відомий своїм антигіпертензивним впливом. У часнику міститься аліцин — з’єднання сірки, що відповідає за здатність знижувати артеріальний тиск. Деякі дослідження навіть показували, що добавки з часником так само ефективні, як і стандартні ліки проти гіпертонії.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Імунолог пояснила, як впливає весняне потепління на стан здоров’я людей

Теги: продукти
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward