Квашена капуста з яблуками та журавлиною: смачний рецепт

event 16:28 Неділя 14 Листопадаа 2021 БЛОГ

Квашену капусту можна готувати як за класичним рецептом, так і з додаванням яблук, журавлини, буряку та інших інгредієнтів. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Такий вітамінний салат буде справжньою знахідкою на зиму, коли в раціоні має бути багато корисних продуктів. Якщо ви хочете чогось оригінального до смаку, тоді приготуйте квашену капусту з яблуками, які за смаком нагадуватимуть ананаси.

Квашена капуста з яблуками та журавлиною

Інгредієнти:

  • капуста – 2,5 кг;
  • яблука – 2 штуки;
  • морква – 2 штуки;
  • сіль – 2 – 2,5 ст. ложки із гіркою на 3-л банку;
  • журавлина – 100 г.

Спосіб приготування: 

Моркву та капусту натріть на великій тертці, видаліть серцевину з яблук, почистіть їх і наріжте кубиками або скибочками.

Капусту викладіть у глибокий посуд, посоліть і перемішайте. Злегка перетріть капусту руками, щоб вона добре увібрала сіль.

Додайте до капусти моркву з яблуками та журавлину. Усе ще раз ретельно перемішайте руками.

Викладайте капусту в банку, добре утрамбовуючи кожен новий шар кулачком. Залишіть зверху трохи вільного місця у банці з урахуванням того, що капуста пустить сік.

Поставте банку у миску чи тарілку. Через 3 дні вона буде готова. Не забувайте 3-4 рази на день протикати капусту шпажкою або дерев’яною паличкою до самого дна, випускаючи газ.

Зберігайте квашену капусту з яблуками та журавлиною в холодильнику. До столу таку квашену капусту подавайте в натуральному вигляді або злегка змастивши олією.

Джерело

Читайте також: Ідеальний яблучний десерт із лаваша: покроковий рецепт

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward