Країни Балтії висловили невдоволення Польщі через блокаду українського кордону

event 16:46 Вівторок 05 Грудня 2023 У СВІТІ

У Варшаві посли країн Балтії висловили владі Польщі своє невдоволення тим, що польські водії блокують рух вантажного автотранспорту на польсько-українському кордоні, тим самим підриваючи спроможність України продовжувати війну з росією.

Про це повідомляє ERR.

У міністерстві закордонних справ Естонії підтвердили, що це питання неодноразово порушували у відносинах із Польщею.

“У Варшаві відбулася зустріч/демарш трьох послів країн Балтії в Міністерстві інфраструктури Польщі”, – заявила прессекретарка МЗС Естонії Бріта Кікас.Ми поважаємо право водіїв вантажівок мітингувати. Але, на жаль, це призвело до складної ситуації, яка створює проблеми для інших перевізників і додаткові труднощі для української економіки. Зі свого боку, ми порушуємо це питання з Польщею і сподіваємося, що рішення буде знайдено найближчим часом у співпраці між Польщею, Україною та Європейською комісією”.

Читайте також: У Німеччині закликали повернути чоловіків-біженців з України додому та відправити їх на фронт

За її словами, очільник МЗС Естонії Маргуса Цахкни провів бесіду з ексміністром закордонних справ Польщі Йоганнесом Рау. 

Крім того, найближчим часом планується візит нового міністра закордонних справ Польщі в Таллінн, де це питання буде обговорюватися.

Речниця естонського МЗС підтвердила, що питання блокади українського кордону обговорювалося і на зустрічі Цахкни з міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Кемероном у понеділок.

Теги: Польща
Останні новини
05.05.2024, Неділя
04.05.2024, Субота
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward