Хто видаватиме “ковідні” паспорти і коли відкриються кордони (відео)

event 16:53 Четвер 04 Березня 2021 ПОДІЇ

“Коронавірусні” паспорти стали все більше обговорюватися у суспільстві. Європейські держави продовжують дискусії щодо результативності і необхідності їх введення.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Однією з останніх приголомшливих новин стала інформація, що в Євросоюзі затвердили “ковідні” паспорти, які дають старт охочим подорожувати. Європа готова впускати до себе тільки за цієї умови. Водночас  рекомендацій щодо запровадження COVID-паспортів в Євросоюзі туристичні компанії поки не мають. У МЗС України на подібні запити не відповідають. 

Хто видаватиме “ковідні” паспорти міжнародного зразка та чи будь-яка вакцина отримає офіційне визнання від ЄС?

Днями лідери країн Євросоюзу дали надію світові – Європа таки може відкрити кордони. Щоправда, за умови пред’явлення паспорту імунізації від COVID-19. Це вирішили під час онлайн-саміту. Щодо запровадження цього документу лідери країн Євросоюзу сперечалися давно.

Коментар: Ми всі погодилися, що такий документ потрібен. Технічні питання розроблятиме Європейська комісія. На це їй потрібно буде близько трьох місяців. Таким чином з цією інформацією подорожі всередині Євросоюзу стануть можливими і це стане основою для в’їзду до ЄС з третіх країн“, – сказала канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Поки що також не зрозуміло, як доводити людям, що вже перехворіли на COVID-19, вже мають антитіла й хочуть поїхати до ЄС.

Який вигляд матимуть COVID-перепустки до країн ЄС і які дані вноситимуть до цих паспортів, поки не зрозуміло. За три місяці обіцяють надати роз’яснення. Отже, до того часу потрапити до Європи українцям буде неможливо.  

Наразі відкриті лише окремі країни, а туристичні агенти жодних прогнозів на цей сезон поки не дають.

Коментар: Можливо, це будуть ті країни, які були в минулому році без COVID-паспортів. Це – Туреччина, Хорватія, Чорногорія – гарні країни для відпочинку влітку“, – зазначила менеджерка туристичної компанії Наталія Зубова.

Поки в ЄС розмірковують, якими будуть COVID-паспорти, в Україні вже підготували кілька варіантів. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, це може бути або довідка про вакцинацію як у формі №063, так і у вигляді міжнародного свідоцтва, яке може роздрукувати сімейний лікар і це визнаватимуть в ЄС. COVID-паспорти отримують ті, хто щепився вакциною, визнаною Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Проте чи буде COVID-паспорт безстроковим і що робити з тими, хто перехворів, питання поки відкриті. 

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Скільки українців записалися в електронну чергу на COVID-вакцинацію — відповідь Мінцифри

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward