ЄС і ПРООН запускають серію онлайн-курсів для ОСББ

event 16:04 Вівторок 20 Квітня 2021 ПОДІЇ

Європейський Союз і Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні оголосили про запуск серії онлайн-курсів “ОСББ: абетка успіху”.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Для кого будуть корисні?

Курси будуть цікаві для всіх, хто:

  • замислюється над створенням об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ),
  • бажає ефективно утримувати свій багатоквартирний будинок і впроваджувати ініціативи з підвищення енергоефективності.

Курси дозволять слухачам і слухачкам отримати цінну інформацію щодо обслуговування свого будинку, а також про основи технічного та фінансового утримання спільного майна.

Організація якісного утримання багатоквартирного житлового будинку сприяє не тільки численним перевагам комфортного життя мешканців будинку. Об’єднані співвласники – це місцеві лідери і лідерки, активісти і активістки – агенти змін, які впливають на соціальні зміни.

З чого складається курс?

Серія курсів “ОСББ: абетка успіху” складається з трьох онлайн-курсів:

Усі три частини курсу знаходяться у вільному та безкоштовному доступі на освітній платформі Prometheus.

Кожну з частин можна проходити окремо, виходячи з власних потреб у навчанні.

Можливість приєднатися до мережі інтернет – єдине, що знадобиться для їхнього перегляду в будь-який час і будь-якому зручному місці.

Навчання не прив’язане до календаря, тож користувачі можуть проходити курс у власному темпі.

Онлайн-курси розроблено в межах проєкту “Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень” (HOUSES), що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ПРООН в Україні.

Мета проєкту HOUSES – мобілізувати українських співвласників/ців будинків задля покращення енергоефективності будинків, у яких вони живуть. Проєкт триває вже понад два роки. За цей час  ПРООН допомогла створити понад 2000 нових ОСББ, а понад 5000 ОСББ отримали кваліфіковану консультаційну допомогу, доступ до безкоштовного навчання та обмін знаннями серед громад.

Довідка

Проєкт ЄС/ПРООН “Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень” (HOUSES) розпочато у 2018 році. Понад два роки проєкт HOUSES присвятив створенню нових та підтримці вже створених ОСББ.

Протягом цього часу тривала інформаційна кампанія на національному, обласному та місцевому рівнях з метою інформування співвласників багатоквартирних будинків, представників місцевої влади та громад щодо функціонування ОСББ, діючого законодавства у сфері енергоефективності, програми Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує.

Проєкт також передбачає серію групових та індивідуальних консультацій для активістів, які мають намір створити ОСББ, активів уже створених ОСББ та місцевої влади, а також ведення бухгалтерії та фінансового менеджменту, пошуку та отримання фінансування для ініціатив по покращенню стану будинків.

Джерело: сайт ШоТам

Читайте також: Степанов розповів, кому дістануться залишки вакцини Pfizer

Теги:
Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward