Які дріжджі найкраще підійдуть для паски: як обрати

event 17:43 Середа 12 Квітня 2023 БЛОГ

Приготування опари, певна температура та правильні пропорції компонентів рецепта – важливі елементи для приготування повітряної паски в домашніх умовах, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Але без правильно підібраного розпушувача, випічка може погано піднятися або осісти. Щоб ви здивували гостей фірмовими пасками на Великдень, сьогодні розповімо про те, які дріжджі краще використовувати для випічки і секрети їхнього вибору, а також, чи можна пекти паски на сухих дріжджах.

Які бувають види дріжджів?

На стелажах супермаркетів і віртуальних полицях продуктових інтернет-магазинів можна знайти вдосталь готової продукції для розпушування випічки. І які дріжджі вибрати для паски – поширене запитання покупців до консультантів. Щоб ви не витрачали час на пошуки інформації про різновиди дріжджів, ми склали список найпоширеніших видів. Такі користуються популярністю у досвідчених господинь.

  • Сухі активні. Зазвичай такі дріжджі створюються у вигляді гранул. Для їхнього застосування у випічці продукт розпускають у теплій, трохи солодкій воді (із додаванням цукру). У чому різниця між живими і сухими дріжджами розберемося далі.
  • Швидкорозчинні. Вважаються різновидом сухих, відмінності лише  розмірі гранул і способі застосування. Такі дріжджі, за рекомендацією виробника, потрібно додавати безпосередньо до просіяного борошна і тільки тоді замішувати тісто.
  • Свіжі живі пресовані. Брикети свіжих дріжджів – щось із дитинства. Коли мама чи бабуся зранку замішували тісто для ароматних домашніх пирогів і булочок. Випічка виходила пишною і повітряною. Все завдяки тому, що в 1 грамі живих дріжджів міститься 10 млрд активних мікроорганізмів. Свіжі дріжджі й зараз займають лідируючу позицію серед інших видів розпушувачів.

Всі три варіанти непогано працюють і забезпечують хлібобулочним виробам легкість та пишність. Але пасхальна випічка – справа відповідальна. Рецепт великодніх пасок має кілька стадій готування, і помилитися з вибором дріжджів рівноцінно фіаско.

Тому рекомендуємо зупинити свій вибір на перевірених свіжих дріжджах. Дотримуючись правильної поетапної підготовки продукту, паска вийде найкрасивішою та найпишнішою.

Читайте також: Бездріжджова паска з сиром на швидку руку: простий рецепт

Як розвести дріжджі для паски?

Свіжі дріжджі є активною субстанцією, з якою приємно працювати. Однак затівати випічку із цим продуктом готові не всі, оскільки не знають, як з ним поводитися.  Ми залишаємо перевірену інструкцію з підготовки живих дріжджів для майбутніх великодніх пасок:

  • Розітріть суміш з 3 ст. ложок теплої (не гарячої) води, 1 ч. ложки солі, 1 ч. ложки цукру, 50 г дріжджів і 300 г борошна. Пропорції змінюються залежно від рецепту пасхального тіста.
  • Поставте опару в тепле місце на 10 хвилин до утворення бульбашок. Якщо піни утворилося мало, збільшіть кількість дріжджів у 1,5 разів.
  • Додайте до суміші весь об’єм рідини, вказаний у рецепті тіста. Не забудьте попередньо її прогріти до 35-45 °C.

Свіжі живі дріжджі готові до приготування ідеальних пасок.

Останні новини
03.05.2024, П’ятниця
02.05.2024, Четвер
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward