Як виростити салат на підвіконні: проста і вигідна розсада для новачків

event 20:07 Неділя 02 Жовтня 2022 Суспільство

Навіть новачки в городній справі можуть виростити салат на підвіконні, адже ця культура невимоглива до догляду і вимагає навіть менше уваги, ніж кімнатна квітка, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

До того ж так можна значно заощадити, адже в магазині салати коштують дуже дорого.

Як виростити салат на підвіконні з насіння

  1. Спочатку купіть насіння салату в агромагазині або на ринку. Якщо не розбираєтеся в сортах – просто купіть будь-який ранньостиглий салат. Добре росте в квартирних умовах крес-салат – йому не потрібні утеплення і підгодівлі.
  2. Підберіть ємність для насіння – це можуть бути окремі пластикові стаканчики, торф’яні горщики, будь-які контейнери або ящики. 
  3. На дно контейнера викладіть дрібні камінчики або гальку – це буде дренаж.
  4. У ємність насипте спеціальний субстрат для салату з агромагазину або звичайний садовий грунт. Наповніть ємність землею на 2/3 об’єму.
  5. Якщо вирощуєте салат в окремих стаканчиках, то викладіть по одній насінині на склянку. У великому ящику зробіть борозни з шириною 15 см між ними і посадіть насіння на відстані 5 см один від одного. Насіння злегка присипте землею і обережно притисніть грунт руками.
  6. Грунт з насінням обприскати з пульверизатора.
  7. Накрийте контейнери плівкою, щоб під нею зберігалася волога. Між землею і плівкою має бути вільний простір, інакше паростки запріють. Залиште салат на 3-4 дні під плівкою.
  8. Раз на день знімайте плівку на півгодини, щоб насіння “дихало”.
  9. Через кілька днів з’являться перші паростки. На цьому етапі приберіть плівку і обірвіть зайві паростки, якщо вони ростуть занадто близько. Зайві паростки можна пересадити в окремі ємності – вони добре приживуться.
  10. Після цього поставте салат в сонячне місце і поливайте 2-3 рази в тиждень. Також обприскуйте листочки пульверизатором. Через 2 місяці можна буде зібрати урожай.

Як виростити салат з кореня

Виростити салат вдома можна без насіння. Якщо ви купили айсберг в магазині з частиною кореня – не викидайте його у відро для сміття. Зріжте листя салату і поставте корінь в ємність з водою. При цьому місце зрізу листя має бути над водою. Збоку проколіть салат кілька разів зубочисткою, щоб він краще наситився водою.

Залиште ємність з коренем салату на підвіконні на кілька днів. Вже на 2-3 день на корені розпустяться молоді листочки. Після цього корінь салату пересаджують в грунт і доглядають так само, як за вирощеним з насіння. Не забувайте поливати салат 2-3 рази в тиждень.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward