Як приготувати смачну солянку по-грузинськи: смачний рецепт

event 22:37 Середа 10 Листопадаа 2021 БЛОГ

Холодні осінні дні хочеться розфарбувати новими емоціями, дружніми посиденьками та, звичайно ж, незвичними смаковими поєднаннями. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Тому якщо ви готували солянку нашвидкоруч, цього разу зробіть її за грузинським рецептом.

Інгредієнти для м’ясного бульйону:

Яловичі кістки з м’якоттю (500 г), корінь імбиру (10 г), гвоздика (2 шт.), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), чорний перець горошком (2 шт.), запашний перець горошком (1 шт.), сіль (за смаком), вода (2,5 л).

Інгредієнти для солянки:

М’якоть яловичини без кістки (350 г), цибуля (1 шт.), пшеничне борошно (1 ст. л.), солоні огірки (2 шт.), томатна паста (1 ст. л.), мегрельська аджика або гострий томатний соус (1 ч. л.), винний оцет (1 ч. л.), каперси (2 ч. л.), часник (2 зуб.), м’ясний бульйон (1-1,5 л), рослинна олія (2 ст. л.), петрушка або кінза (для подачі), оливки (для подачі), чорний мелений перець, сіль.

Спосіб приготування:

Для приготування солянки спочатку необхідно зварити наваристий м’ясний бульйон. Яловичі кістки з м’якоттю ретельно промиваємо під проточною водою, потім викладаємо на деко для випічки. Також кладемо кілька неочищених цибулин, порізаних на половинки, і відправляємо це все в духовку, розігріту до 200°С. Випікаємо близько півгодини.

Тим часом моркву обполіскуємо у воді та чистимо. Імбир також очищаємо, все разом ріжемо або тремо на терці.

Потім відправляємо запечені продукти в каструлю із чистою відфільтрованою водою, додаємо нарізані моркву та імбир, а також сіль, перець горошком та гвоздику. Доводимо до кипіння, потім варимо на слабкому вогні під закритою кришкою близько 2 годин. Якщо на поверхні утворюватиметься піна, знімаємо її чистою ложкою. Готовий бульйон проціджуємо.

М’якоть яловичини промиваємо під водою, ріжемо акуратними шматочками приблизно по 1 см. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібно.

Беремо каструлю з товстим дном, розігріваємо її з олією. Обсмажуємо нарізані скибочки яловичини та цибулі доти, доки цибуля не стане прозорою. Потім додаємо трохи борошна, обсмажуємо та вливаємо томатну пасту і 4-5 ст. л. бульйону. Доводимо до кипіння, солимо, перчимо до смаку, тушкуємо близько 15 хвилин, періодично перемішуючи.

Доливаємо бульйон, що залишився, – перед цим його також слід підігріти. Варимо під закритою кришкою близько півгодини – доки м’ясо не розм’якшиться.

Тим часом часник очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо ножем, а солоні огірки нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо їх у суп разом із каперсами, мегрельською аджикою та оцтом. Доводимо все до кипіння і варимо ще 5-7 хвилин. Пробуємо, якщо потрібно – досолюємо.

Знімаємо з вогню та даємо солянці трохи настоятися. Розливаємо гарячу солянку, прикрашаємо нарізаною зеленню, наприклад, петрушкою або кінзою, оливками та скибочкою лимона. Подаємо з лавашем чи грузинським хлібом.

Джерело

Читайте також: Мандаринове желе із сметаною: рецепт смачного десерту

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward