Як приготувати чебуреки на воді: простий рецепт

event 15:25 Середа 23 Березня 2022 БЛОГ

Через військові дії на території України в деяких містах почалися проблеми з постачанням продуктів. Незважаючи на це, чимало господинь викручуються з ситуації, що склалася, і готують з того, що є, пише Апостроф.

Перевірені та актуальні новини з фронту БАЙРАКТАР NEWS.

Інгредієнти для тіста:

Борошно (2 склянки), вода (150 мл), рослинна олія (2 ст. л.), сіль (0,25 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: 

М’ясний фарш (500 г), цибуля (0,5 шт.), часник (1 зубчик).

Приготування:

Для приготування смачних чебуреків необхідно підготувати заздалегідь м’ясний фарш. Для цього беремо свинину та курку, промиваємо під проточною водою, ріжемо на невеликі шматочки і перебиваємо за допомогою м’ясорубки разом із очищеною цибулею. Також у фарш можна додати зубок часнику, а також інші спеції за смаком, сіль, перець.

Для цього рецепту тіста знадобиться окріп, тому нагріваємо воду в каструлі або чайнику.

У глибоку миску просіюємо борошно через сито. Додаємо в нього сіль та олію, перемішуємо ложкою або виделкою. Потім вливаємо окріп і починаємо швидко замішувати тісто, щоб не було грудочок. Коли воно трохи охолоне – добре вимішуємо його руками. Залишаємо в мисці, накритій чистим рушником або харчовою плівкою, приблизно на 30 хвилин.

Через зазначений проміжок часу присипаємо робочу поверхню борошном та викладаємо на неї тісто. Обминаємо його руками ще раз і ділимо на невеликі “колобки”. Кожен шматочок розкочуємо качалкою в тонкий круглий коржик. На половину коржика викладаємо фарш, а зверху закриваємо іншою стороною. Защипуємо краї руками або за допомогою виделки.

Добре розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо кожен чебурек до золотистої скоринки – спочатку з одного боку, потім – з іншого.

Чекаємо, доки вони трохи охолонуть і подаємо до столу.

Теги: чебуреки
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward