Як позбутися мишей в будинку і квартирі: найбільш дієві методи

event 20:50 П’ятниця 17 Березня 2023 БЛОГ

У певний момент майже кожна людина стикається з проблемою появи мишей. Вони можуть заводитися в будинку, квартирі, на дачі, в гаражі та інших приміщеннях, пише уніан. 

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Однак на вигляд милі гризуни подобаються далеко не всім. До того ж, вони розносять небезпечні хвороби і можуть залишати дірки в стінах і на плінтусах, гризти їжу і псувати речі.

Як позбутися мишей – робочі методи

Якщо ви коли-небудь шукали в Інтернеті, як позбутися мишей в приватному будинку або квартирі, ви напевно помітили, що найпопулярніший варіант – це встановити мишоловки. Такі пастки зазвичай ставлять з приманками – шматочком сиру або ковбаси, їх миші особливо люблять. Найкраще встановлювати їх ближче до плінтусів, сміттєвого відра. Однак будьте уважні, адже в пастку можуть потрапити домашні тварини і члени сім’ї.

Якщо ж під час прибирання ви знайшли дірку в плінтусі і підозрюєте, що там можуть бути миші, закрийте її будівельної піною. Що реально допомагає позбутися мишей, так це спеціальна отрута. Розкладіть її по будинку або квартирі, але залишайте її там, де не дістануть діти або домашні тварини. 

Радимо також провести прибирання будинку або квартири з хлоркою. Не забудьте використовувати засоби захисту і добре провітрити приміщення. Також можете звернутися до фахівців, які займаються боротьбою з гризунами, однак цей варіант влетить в копієчку.

Читайте також: СБУ затримала адміна пропагандистського каналу “Херсонська республіка”

Як позбутися мишей народними засобами

Приманки для мишей можна зробити з того, що є в кожному будинку. Бабусі часто радять налити в банку трохи рослинного масла і залишити її під нахилом шийкою вгору. Порадниці запевняють, що вже на ранок гризуни будуть всередині ємності. 

Можна також приготувати досить безпечну отруту для гризунів. Для цього змішайте цукор, борошно і гіпс і додайте трохи олії. Розкладіть отруту по тарілках – на гризунів чекає вірна смерть.

Ще один варіант – у шматочок хліба або іншої їжі додати отруту, скло або цемент. Однак цей спосіб не найгуманніший, та й є ризик поранитися самим.

Які запахи не люблять миші

Миші – досить вибагливі гризуни. Вони не переносять запахів низки рослин, таких як полин, кінза, м’ята, бузина, ромашка. Крім того, їх відлякують аромати коріандру, столового оцту і хлорки.

Якщо ці запахи неприємні і вам, радимо скористатися іншим методом. Миші дуже бояться ультразвуку, і завжди тікають, коли його чують. Але є важливий нюанс: ультразвук не пройде через стіни, а значить потрібно купувати спеціальне обладнання, що може позначитися на вашому бюджеті. 

Теги:
Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward