Як клеїти наклейки на яйця: впораєтеся за 5 хвилин

event 16:27 Четвер 13 Квітня 2023 БЛОГ

Великдень 2023 – свято Воскресіння Господнього, на яке щороку чекають всі українці. Напередодні торжества потрібно не тільки з’ясувати, як спекти паску, але і як клеїти наклейки на яйця великодні, і чим прикрашати один з головних атрибутів свята, пише уніан

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS

Наклейки на яйця великодні – що потрібно купити

Перед тим, як починати традиційний обряд підготовки яєць, важливо не забути обзавестися допоміжними (і головними) складовими. Перевірте, чи є у вас:

  • півтора-два літри води;
  • сотейник;
  • яйця білого кольору;
  • 0.5 ч. л солі;
  • наклейки на яйця.

Будьте уважні – після того, як Великдень пройде, шкаралупу з наклейками, де зображені лики святих, не можна викидати. Православна церква впевнена, що це – гріх, тому зберіть її і віднесіть в храм, де відходи утилізують правильно.

Читайте також: Коли пекти паску і фарбувати яйця: найкращі дні

Як клеїти наклейки на яйця великодні – інструкція

Спочатку вам потрібно відварити головний атрибут свята. Закип’ятіть профільтровану воду, злегка підсоліть її, а коли закипить, викладіть в сотейник яйця, вимиті під проточною водою. Варіть їх 3-4 хвилини, потім охолодіть під струменем води і просушіть шкаралупу. Воду з-під яєць не виливайте – вона стане в нагоді пізніше.

Візьміть ножиці і розріжте стрічку на кілька наклейок. Тримаючи одну наклейку в руці, іншою просовуйте яйце всередину так, щоб зображення виявилося на середині курячого продукту. Поставте сотейник з водою, в якій варилися яйця, на вогонь і підігрійте її. Опустіть символ свята в окріп на 10 секунд, а потім відразу витягніть. Такий легкий трюк виконайте з усіма яйцями, а в кінці залиште їх сушитися на паперовому рушнику.

Останні новини
01.05.2024, Середа
30.04.2024, Вівторок
29.04.2024, Понеділок
28.04.2024, Неділя
27.04.2024, Субота
26.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward